Tržište

Prodato bh. odmaralište u Hrvatskoj

Prodato bh. odmaralište u Hrvatskoj
Foto: Wikipedia | Prodato bh. odmaralište u Hrvatskoj

Odmaralište Duće kod Omiša biće prodano privatnoj kompaniji iz Hrvatske, po ponuđenoj cijeni od nešto više od pet miliona evra.

Komisija koju je formirala Gradska uprava Grada Zenica završila je svoj posao i danas će vijećnicima ponuditi svoj Izvještaj, kao i Prijedlog zaključenja Predugovora, saznaje Zenicablog.

Prema informacijama dostupnim javnosti, kompanija Andro Internacional d.o.o. za ugostiteljstvo osnovana je 17. Decembra 1995. registrovana u oblasti “Hoteli i sličan smještaj”, a kao “malo preduzeće” registrovana je na Trgovačkom sudu u Splitu sa sjedištem na adresi Put Mostine bb u Omišu.

Prema podacima Fininfo Hrvatska Andro Internacional, ipak je registrovana 1998. na adresi Trg kralja Tomislava 6, Omiš. Upravo ti podaci su i u pristigloj ponudi.

Andro Tomasović je naveden kao predsjednik Uprave, a on se navodi i u dokumentima Gradske uprave, dok je njegov sin i zastupnik kompanije prisustvovao otvaranju ponuda u Zenici, u petak popodne.

Prema podacima CompanyWall, kompanija Andro Internacional sa oko 140 radnika iz godina u godinu ima rast prihoda, od 5, 2 miliona u 2021., do 7,36 miliona evra u 2023.

Dobit se mjeri uglavnom oko 1,4 miliona evra na godišnjem nivou, te posjeduje oko 21,7 miliona evra imovine, te dugoročne i kratkoročne obaveze (ukupno) od 9,2 miliona aura.

Omiški preduzetnik već je vlasnik tamošnjeg hotela “Plaža” i očigledno bio jedini zainteresovani da otkupi zemljište i ruševne objekte Odmarališta Duće.

Tim Gradske uprave koji je provodio postupak su činili: Selver Keleštura (sekretar Gradske uprave), Mirsad Heleg (savjetnik gradonačelnika, koordinator), Zlatko Osmanović (Gradski pravobranilac), Emir Delić (pomoćnik gradonačelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina), Ekrem Tuka (vijećnik Gradskog vijeća) i Munib Husejnagić (savjetnik gradonačelnika). Sekretar komisije bila je Jasenka Hadžić (viši stručni saradnik za stručne poslove u Stručnoj službi GV).

Javno otvaranje ponuda bilo je u petak u 14 sati, nakon isteka roka za dobijanje ponuda. Domagoj Tomasović, sin omiškog preduzetnika i zastupnik kompanije, prisustvovao je otvaranju ponude.

Ponuda glasi 5.245.005 evra i ispunjava sve uslove tražene u međunarodnom javnom pozivu.

Komisija predlaže Gradskom vijeću da prihvati ponudu i da saglasnost za zaključenje predugovora o kupoprodaji nekretnina. Nakon što se riješe i ostale formalne prepreke u Hrvatskoj, ova saglasnost GV-a, biće i preduslov za potpisivanje Ugovora, prenosi Biznisinfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije