Tržište

Prodaje se poznata banka

Prodaje se poznata banka
Foto: Pixabay/Ilustracija | Prodaje se poznata banka

UBS se povlači iz dijjela poslovanja banke Credit Suisse koje je preuzela prošle godine, prodajući 50 odsto udela u kompaniji za kreditne kartice Swisscard.

UBS će svoj udio prodati partneru u zajedničkom ulaganju, kompaniji American Express, navodi se u saopštenju Swisscarda. Detalji ugovora nisu objavljeni.

Nakon ovog ugovora, Amex će postati jedini vlasnik Swisscarda, a klijenti banke Credit Suisse će biti prebačeni na postojeću UBS platformu za kreditne kartice.

Swisscard će nastaviti da izdaje sve ostale kartice pod licencama kompanija American Express, Mastercard i Visa, kao i da upravlja poslovanjem American Expressa u Švajcarskoj. Kompanija je naglasila da neće biti neposrednih promjena za korisnike kartica, trgovce ili partnere, prenosi Reuters.

UBS se nakon hitnog preuzimanja banke Credit Suisse prošle godine sada povlači iz određenih dijelova tog poslovanja. U junu je prodao udio u Credit Suisse Securities, a u julu je pristao da proda bivšu investicionu jedinicu povezanu sa osiguranjem upravi te kompanije.

UBS je u ponedjeljak saopštio da ostaje u potpunosti posvećen svom poslu sa kreditnim karticama, ali izdavanje kartica u Švajcarskoj putem Swisscarda nije u skladu sa operativnim postavkama i strateškim prioritetima banke UBS kao pravnog nasljednika banke Credit Suisse. Klijentima sa kreditnim karticama brenda Credit Suisse će biti upućeno obavještenje o izdavanju novih kartica u prvoj polovini 2025. Godine, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije