Tržište

Počela izgradnja trgovačkog centra "Lidl" u Gradišci, posao za 80 radnika (FOTO)

Počela izgradnja trgovačkog centra "Lidl" u Gradišci, posao za 80 radnika (FOTO)
Foto: Milan Pilipović | Počela izgradnja trgovačkog centra "Lidl" u Gradišci, posao za 80 radnika (FOTO)

GRADIŠKA – Na gradilište njemačkog trgovačkog lanca "Lidl" u Gradišci, danas je ušla mehanizacija, čime je nezvanično počela izgradnja trgovačkog centra na nekoliko hiljada kvadrata.

Prema navodima Zorana Adžića, gradonačelnika Gradiške, poslovi će biti završeni sredinom naredne godine, a biće zaposleno 80 radnika.

"Za Gradišku, ova višemilionska investicija ima višestruku važnost. Gradski budžet stiče nove prihode, nezaposleni šansu za posao a građani konkurenta ostalim trgovačkim preduzećima, koja ovdje uspješno posluju", kazao je Adžić za "Nezavisne novine".

On naglašava da je opredjeljenje "Lidla" da otvori preduzeće u Gradišci, rezultat povoljnih uslova, stimulativnih mjera Gradske uprave, efikasne administracije i uređene infrastrukture.

Građani Gradiške, naši sagovornici, smatraju da će "Lidl" doprinijeti bogatijoj ponudi i povoljnijim cijenama.

Ekonomista Nenad Adamović, kaže da je ulaganje u infrastrukturu, uz povoljan geografski položaj Gradiške i njene okoline, ključno za odluke investitora iz inostranstva da ovdje otvaraju preduzeća i fabrike.

"Infrastruktura, asfalt, voda, struja, pristupni putevi, čine najvažniji segment kojeg su investitori u Gradišci prepoznali. U konkretnom slučaju, nakon završetka kružne raskrsnice, i uređenja ovog, nekada veoma zapuštenog kompleksa, interesovanje za kupovinu građevinskog zemljišta i ulaganja je poraslo. To je važan ekonomski faktor na kojeg se uvijek može računati. U Gradišci je to postala sve češća praksa", kazao nam je Adamović.

Inače, u blizini "Lidlovog" gradilišta je nekoliko velikih trgovina, sporski centar "Arena", ugostiteljskih objekata koji su postali regionalni centar za kupce i goste iz BiH i Hrvatske.

Darko Vrhovac, načelnik Odjeljenja za razvoj i međunarodne projekte Grada Gradiška kazao je za "Nezavisne novine", da će dolazak jednog od najvećih diskontnih lanaca donijeti mnoge prednosti lokalnoj zajednici.

Pored unapređenja kvaliteta trgovinskih usluga, proširenja ponude i povećanja konkurencije, Lidl će zasigurno postati privlačno mjesto za šoping, naročito za one koji traže povoljne cijene i kvalitetne proizvode.

"Pored toga, dolazak Lidla, najvećeg evropskog maloprodajnog lanca prehrambenih proizvoda, šalje poruku i drugim investitorima da je Gradiška mjesto gdje se isplati ulagati. Pozicioniran u samom srcu trgovinskog područja grada, Lidl će biti šesti veliki lanac koji otvara vrata svojim kupcima u Gradišci", rekao je Vrhovac.

On podsjeća da Gradska uprava Gradiška kontinuirano radi na unapređenju poslovnog okruženja, te se očekuje da će dolazak Lidla dodatno stimulisati ekonomski rast i otvoriti nove mogućnosti za razvoj.

 

 

   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije