Tržište

Otvoren Sajam zapošljavanja Tuzlanskog kantona

Otvoren Sajam zapošljavanja Tuzlanskog kantona
Foto: Fena/Vlada TK | Otvoren Sajam zapošljavanja Tuzlanskog kantona

TUZLA - Pod nazivom Iskoristi priliku, Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona je danas u tuzlanskom Mejdanu organizirala Sajam zapošljavanja TK.

Cilj te manifestacije, koja je na jednom mjestu okupila značajan broj poslodavaca, nezaposlenih osoba, ali i onih koji su zaposleni ili traže drugi ili bolji posao, jeste da na jednom mjestu prezentuje potražnja i ponuda radne snage, te omogući neposredni kontakt poslodavaca i onih koji traže posao.

Manifestaciju je podržala i Vlada Tuzlanskog kantona, a otvorio ju je premijer TK Irfan Halilagić koji je poslodavcima i onima koji traže zaposlenje poželio da im pomogne u ostvarivanju cilja zbog kojeg su tu.

"Sajam nudi dvije prilike. Prvu, nezaposlenim osobama da im se na jednom mjestu, prezentira značajna ponuda radnih mjesta i da u toj ponudi pronađu nešto što odgovara njihovim željama, interesovanjima i kompetencijama. Prilika je ovo da se mimo konkursa i formalnih procedura predstave poslodavcima i ponude svoje sposobnosti i usluge. Druga je prilika za poslodavce da na jednom mjestu vide, selektiraju, a vjerovatno i odaberu upravo one osobe koje odgovaraju njihovim poslovnim potrebama i profilima", rekao je Halilagić.

Osim toga, kako je dodao, sajam nudi još jednu prednost, a to je stručna pomoć i podrška Službe za zapošljavanje svim nezaposlenim osobama. Ispravno popunjen prijavni obrazac, biografija i  adekvatan pristup poslodavcu u velikoj mjeri povećavaju šanse za uspjeh u pronalaženju i izboru za radno mjesto, prenosi Fena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije