Tržište

Opština u Hrvatskoj prodaje kuće i zemljište po cijeni od jednog evra

Opština u Hrvatskoj prodaje kuće i zemljište po cijeni od jednog evra
Foto: Damir Spehar/PIXSELL | Opština u Hrvatskoj nudi kuće i zemljište po cijeni od jednog evra

Nakon što se opština Legrad u Hrvatskoj upustila u prodaju kuća mladim porodicama za manje od jednog evra, sada je pokrenula akciju prodaje za evro građevinskog zemljišta ili objekata u svom vlasništvu, koji će biti prenamijenjeni u turističke smještajne kapacitete.

Odluka o prodaji zemljišta ili kuća za evro donesena je na sjednici Općinskog vijeća, a načelnik Ivan Sabolić rekao je Hini da kupcu, za razliku od programa prodaje kuća mladim porodicama, nije postavljena starosna granica. Uslovi je da novi vlasnik unutar pet godina pokrene posao ponude smještajnih kapaciteta i da se tim poslom bavi minimalno još pet godina.

Sabolić kaže da je potreba za smještajnim kapacitetima više nego očita i to potkrepljuje podacima da je ove godine u Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježen pad posjete turista, dok Legrad bilježi rast broja gostiju, prenosi Poslovni.hr.

Samo u prvih devet mjeseci solarnim brodom prevezeno je na suprotnu obalu Drave, u susjednu Mađarsku, 2.300 izletnika, a cijelu prošlu godinu prevezeno ih je 1500.

Sam Legrad leži na ušću Mure u Dravu i kao zaštićeni zoološki rezervat privlači brojne domaće i inostrane goste. Stanište ptica takođe planiraju ozbiljno staviti na svoj „turistički meni“. Birdwaching ili posmatranje ptica, u nekim je zemljama zapadne Evrope doveden na nivo ozbiljne turističke ponude.

Sav taj sadržaj, kaže Sabolić, “daje nam za pravo da ozbiljno planiramo razvoj kontinentalnog turizma, što je nemoguće bez inicijalne potpore budućim poduzetnicima”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije