Tržište

Leteći taksiji u Indiji skratiće rutu osam puta

Leteći taksiji u Indiji skratiće rutu osam puta
Foto: Instagram/bengalurublr | Leteći taksiji u Indiji skraćuju put osam puta

Indijska kompanija "Sarla Aviation" planira revoluciju u vazdušnom saobraćaju uvođenjem električnih letećih taksija sa sedam sjedišta. Cilj projekta je brži, čistiji i efikasniji prevoz putnika.

Međunarodni aerodrom Bengaluru, koji upravlja Međunarodnim aerodromom Kempegovda, nedavno se dogovorio sa kompanijom "Sarla Aviation" o pokretanju električnih letećih taksija. 

U pitanju je saradnja u vezi sa istraživanjima održive vazdušne mobilnosti, posebno električnih aviona za vertikalno polijetanje i slijetanje.

"Cilj revolucije u vazdušnom saobraćaju je uvođenje električnih letećih taksija sa sedam sjedišta, koji obećavaju brži, čistiji i efikasniji prevoz. Ruta koja je trajala 152 minuta vožnje, sada će se prelaziti za 19 minuta", saopšteno je iz kompanije, prenosi B92

To znači da će se na destinaciju moći stići osam puta brže. 

Adrijan Šmit, suosnivač i izvršni direktor kompanije, kaže da su cilj novine u gradskom vazdušnom saobraćaju sa operativnom efikasnošću, smanjenom emisijom ugljenika i stabilnom infrastrukturom. 

"Naši električni leteći taksiji će postaviti nove standarde u pouzdanosti i radnim karakteristikama, usklađujući se sa globalnim standardima avijacije", rekao je Šmit.

Kompanija čeka regulatorna odobrenja, a očekuje se da će početi da radi za tri godine. U planu je i proširenje na druge gradove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije