Tržište

Korak po korak: Kako pokrenuti aplikaciju za dopunu TAG uređaja?

Korak po korak: Kako pokrenuti aplikaciju za dopunu TAG uređaja?
Foto: Ustupljena fotografija | Korak po korak: Kako pokrenuti aplikaciju za dopunu TAG uređaja?

BANJALUKA - Bezbjedna i jednostavna vožnja auto-putevima Srpske sada je dodatno olakšana modernizacijom usluga "Autoputeva Republike Srpske" i lansiranjem mobilne aplikacije "Autoputevi RS ENP".

Kako ističu iz ovog javnog preduzeća, aplikacija je namijenjena korisnicima usluge elektronske naplate putarine, koji već posjeduju ili će tek kupiti TAG uređaj, pomoću kojeg će kroz naplatne stanice prolaziti bez potrebe za zaustavljanjem ili čekanjem u redovima.

"Najvažnija prednost leži u činjenici da korisnici samo jednim dolaskom na naplatnu stanicu putem aplikacije 'Autoputevi RS ENP' svoje korisničke račune mogu da dopune u svakom trenutku, sa bilo kog mjesta", ističu oni.

Da bi to ostvarili, korisnici treba da urade sljedeće:

Rekonfiguracija TAG-a, novi ugovor i preuzimanje aplikacije

Prvi korak koji vozači treba da urade jeste odlazak do jedne od pet naplatnih stanica, a to su: Jakupovci, Čatrnja, Prnjavor, Kladari i Kostajnica, na kojoj će zatražiti rekonfiguraciju postojećeg TAG uređaja i promjenu ugovora sa pretplatničkim računom.

"Time ujedno prestaje i potreba za budućim odlascima do naplatnih stanica, jer će ubuduće korisnici svoje račune dopunjavati isključivo online.

Zatim je potrebno preuzeti mobilnu aplikaciju 'Autoputevi RS ENP' na  Google play i App Store", navode iz "Autoputeva RS". Kako ističu, na novom ugovoru korisnici će dobiti QR kod koji zatim treba da skeniraju, koristeći preuzetu aplikaciju i unesu mail adresu na koju će im stići verifikacioni link.

Registracija naloga na aplikaciji

Po dobijanju verifikacionog maila i klika na dobijeni link sa adrese: [email protected], korisnici mogu da kreiraju lozinku za svoju aplikaciju. Time je proces verifikacije uspješno obavljen. Sljedeći korak pri ulasku u aplikaciju je kreiranje PIN koda koji ćete koristiti prilikom svakog pristupa aplikaciji.

Plaćanje

Nakon što korisnik registruje nalog i pristupi aplikaciji, korisnički račun je spreman za dopunu putem interneta.

"Korisnik treba da odabere opciju 'Dopunite', gdje unosi željeni novčani iznos, kao i podatke sa platne kartice. Ukoliko želi, podatke sa kartice može da sačuva, ali nije obavezan. Poslije toga, obavezno je da da saglasnost, odnosno da izabere opciju da je saglasan sa uslovima korištenja", objašnjavaju iz "Autoputeva RS".

Novi korisnici

Kada je riječ o novim korisnicima koji do sada nisu koristili uslugu elektronske naplate putarine, njihov prvi korak je dolazak na jednu od pet naplatnih stanica, gdje će, uz uređaj, dobiti ugovor i neophodni QR kod. Kako ističu iz "Autoputeva RS", sljedeći koraci su im isti kao i kod postojećih korisnika, odnosno preuzimanje aplikacije, kreiranje naloga i plaćanje putem interneta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije