Tržište

Ističe rok za uplatu prve rate poreza na nepokretnosti

Ističe rok za uplatu prve rate poreza na nepokretnosti
Foto: N.N. | Ističe rok za uplatu prve rate poreza na nepokretnosti

Poreska uprava Republike Srpske poziva sve poreske obveznike poreza na nepokretnosti da izmire prvu ratu svoje obaveze po poreskom računu za 2024. godinu, kao i eventualno još uvijek neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina.

"U skladu sa Zakonom o porezu na nepokretnosti, rok za uplatu prve rate je najkasnije do 30. juna 2024. godine, što znači da je preostalo još tek nekoliko dana. Iz tog razloga, Poreska uprava Republike Srpske blagovremeno podsjeća obveznike poreza na nepokretnosti da izmire svoje obaveze i tako izbjegnu nepotrebne dodatne troškove, jer će Poreska uprava svim vlasnicima nepokretnosti u Republici Srpskoj koji u zadatom roku nisu platili dospjele obaveze po osnovu poreza na nepokretnosti, iznos računa biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate", saopšteno je iz Poreske uprave Srpske.

Pored toga, pozivaju i sve one koji još uvijek nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu, da to učine odmah, jer će neprijavljene nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava biti prijavljene po službenoj dužnosti.

"Ističemo da cilj Poreske uprave Republike Srpske nije kažnjavanje, već stavljanje svih poreskih obveznika u ravnopravan položaj, jer je naše strateško opredjeljenje da budemo servis poreskih obveznika, kako bi im pomogli da brže i jednostavnije izvrše svoje poreske obaveze, sa krajnjim ciljem povećanja stepena dobrovoljnog izvršavanja poreskih obaveza", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije