Tržište

Hotel "Internacional" ponovo na prodaji, cijena snižena

Hotel "Internacional" ponovo na prodaji, cijena snižena
Foto: Indikator.ba | Hotel "Internacional" ponovo na prodaji, cijena snižena

ZENICA - Ponovo je oglašena prodaja hotela "Internacional" u Zenici po sniženoj cijeni.

 

Jasmin Hadžirašidović, stečajni upravnik oglasio je prodaju hotela sa pripadajućim zemljištem po početnoj cijeni od 6.976.800 KM.

Prijave ponuđača ispod početne cijene neće biti razmatrane.

Ukoliko budu prijavljeno više kupaca pristupit će se licitaicji. Početna cijena licitacija biće najviše ponuđena cijena,a iznos za koji će se povećavati je 5 odsto  iznosa od najviše ponuđene cijene.

Iznos od 50.000 KM depozita ponuđači trebaju uplatiti najkasnije do 1.oktobra ove godine,a prijave se primaju do 14 sati istog dana.

Tri dosadašnje prodaje hotela "Internacional" nisu bile uspješne, podsjeća Indikator.ba.

Hotel je na prve dvije licitacije prodavan po cijeni od 9.180.000 KM, a potom je ona u uaprilu ove godine snižena na 7.344.000 KM. Kupca.međutim, nije bilo.

Hotel "Ineternacional" je otvoren je 1978. kako bi ugostio visoke državne i privredne delegacije koje su u Jugoslaviju dolazile radi sklapanja dogovora sa  Željezarom.

Mogao je primiti do 120 gostiju a među njima su bili i brojni poznati i moćni ljudi. Prilikom posjeta zeničkoj Željezari i Josip Broz Tito je boravio u ovom hotelu, gdje je imao i dvoetažni apartman.

Pri otvaranju je opremljen luksuzno, bio je potpuno klimatizovan, imao je saunu, fine restorane, brojna umjetnička djela.

Prvi put bio na prodaju ponuđen u avgustu 2018. godine.

(Indikator)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije