Tržište

Dani "Telekoma Srpske": Kompanija sa najvećim profitom u BiH i stub privrede

Dani "Telekoma Srpske": Kompanija sa najvećim profitom u BiH i stub privrede
Foto: Dražan Pozderović | Dani "Telekoma Srpske": Kompanija sa najvećim profitom u BiH i stub privrede

BANJALUKA - U Banjaluci je večeras održan prijem povodom obilježavanja Dana "Telekoma Srpske" kojem su, osim menadžmenta Kompanije, prisustvoale i brojne zvanice iz javnog, poslovnog i političkog života Republike Srpske i Srbije.

Generalni direktor "M:tela" Jelena Trivan izjavila je da je "Telekom Srpske" prošle godine proglašen za kompaniju sa najvećim profitom u BiH i da je dugo godina stub privrede Srpske te zvanično najbolje sprovedena privatizacija i najbolja strana investicija Srbije.

"U tom smislu imamo puno razloga da večeras slavimo. Ovdje su predstavnici vlasti BiH i Republike Srpske da sa nama podijele zadovoljstvo i radost. Mogu da obećam da će i ova godina biti jednako dobra poslovna godina i da ćemo ulagati u ovu zajednicu i humanitarne projekte kao i do sada", poručila je Trivanova.

Čestitajući upravi "Telekoma Srpske" za uspješan rad i sjajne rezultate koje postižu, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zahvalila je što je ovakva kompanija sastavni dio zajednice, istakavši da je riječ o drušveno odgovornoj kompaniji koja redovno izvršava svoje obaveze prema radnicima i državi.

"Želimo da se `M:tel` razvija, da ubuduće zapošljava još više ljudi i pokazuje još više sposobnosti. Sigurna sam da je to zajednički poduhvat i nas koji trebamo da pravimo dobar ambijent za poslovanje za ljude koji su na ovako izazovnim poslovima, a to su poslovi vođenja velikih kompanija koji treba da vode računa o svim ovim stvarim"“, rekla je Cvijanovićeva, prenosi Srna.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, čestitajući Dan upravi "Telekoma Srpske", rekao je da je to ujedno i jubilej Republike Srpske budući da je njena konekcija sa svijetom uglavnom bazirana na infrastrukturi "M:tela".

"Nadam se da ćemo i u budućem vremenu pripadati jedan drugom, da ćemo se podržavati i imati sigurnu budućnost i sigurne integracije, ne samo sa EU, nego i sa svijetom. Znate da je `M:tel` odnosno `Mts` najveća kompanija za telekomunikacije i u zemljama bivše Jugoslavije i da njihove pakete možemo da kupimo i u Austriji, Švajcarskoj i u mnogo zemalja Evrope, tako da ponosno pripadamo toj nacionalnoj porodici", poručio je Stevandić.

Premijer Srpske Radovan Višković čestitao je Trivanovoj i njenim saradnicima jubilej, naglasivši da je "M:tel" izrastao u najbolju i najveću kompaniju u sferi telekomunikacija u BiH, a koja se nalazi u Srpskoj.

"Društveno odgovorna kompanija koja ulaže u kadrove i u sve one sadržaje koji su vas doveli na ovu poziciju i mislim da ste na pravom putu da tako nastavite i ubuduće", ocijenio je Višković.

On je posebno zahvalio "M:telu" za kampanju koja je pokrenuta prije više od godinu i po dana, a koja djeci u školama obezbjeđuje siguran internet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije