Tržište

Da li Temu dobija konkurenciju?

Da li Temu dobija konkurenciju?
Foto: Dražan Pozderović | Da li Temu dobija konkurenciju?

Amazon.com nameće stroga ograničenja cijena za ono što trgovci mogu naplatiti za svoje proizvode na novom jeftinom prodajnom izlogu kojeg div e-trgovine priprema pokrenuti, objavio je u utorak Information.

Ograničenja cijena firme uključuju osam dolara za nakit, 13 dolara za gitare i 20 dolara za sofe, navodi se u izvještaju koje citira poruke Amazona trgovcima. Poruke su uključivale popis od 700 stavki, navodi se.

Amazon planira slati narudžbe kupcima iz SAD-a direktno iz pogona u Guangdongu u Kini, navodi se u izvještaju, dodajući da je prodavačima naplaćivao niže naknade za isporuku za artikle prodane putem novog prodajnog izloga.

Amazon nije odmah odgovorio na zahtjev Reutersa za komentar.

Firma je radila na pokretanju veb stranice s niskim cijenama izloga, prema medijskim izvještajima ranije ove godine, dok se žuri uhvatiti u koštac s konkurencijom s diskontnih stranica kao što su Temu i Shein, koja su eksplodirala u popularnosti zbog svojih najnižih cijena .

Ograničenja cijena, ako se uspostave, predstavljala bi promjenu u strategiji za Amazon, koji nije postavljao stroga ograničenja za prodavače na svojoj platformi.

Ovo dolazi u trenutku kada Amazon vidi znakove slabosti u maloprodaji. Prodaja u internetskim trgovinama porasla je za samo odsto u drugom tromjesečju, usporavajući s porasta od sedam odsto u prvom tromjesečju, prenosi Svijet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije