Tržište

Banjalučka firma kupuje trebinjsko Neimarstvo

Banjalučka firma kupuje trebinjsko Neimarstvo
Foto: Nezavisne/Arhiva | Banjalučka firma kupuje trebinjsko Neimarstvo

Banjalučka firma Cook ponudila je više od pet miliona KM za kupovinu trebinjskog preduzeća Neimarstvo koje je prije više od deset godina završilo u stečaju.

Potvrdio je to za Moju Hercegovinu stečajni upravnik Slavko Ilić koji je rekao da se sada čeka istek od mjesec dana, koliko je rok za uplatu ponuđenog iznosa, i nada se da će to biti kraj agonije za ovo preduzeće.

"Ako se realizuje, to će biti veliko olakšanje. Uplaćeno je 50.000 KM pologa, ponudli su 5.072.000 KM. Sada čekamo 28. septembar da vidimo hoće li se realizovati ponuda. Radi se o banjalučkoj firmi Cook koja je i ranije kupila neke parkinge. Ne znam ko stoji iza te firme, ali znam da planiraju graditi zgrade", kaže Ilić.

Kako navodi pomenuti portal, riječ je o firmi koja je osnovana 2018. godine i koja je ranije kupila dio parcela Neimarstva, tačnije parcele nekadašnje stare autobuske stanice.

Međutim, stečajni upravnik kaže da oni tada nisu dali novac, nego su preuzeli potraživanja, takoreći "isprebijali dugove". Sada su, kaže, otkupili sve što je ostalo, prenosi Indikator.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije