Tržište

Agrinatura: Lider u proizvodnji hrane za kućne ljubimce u BiH

Agrinatura: Lider u proizvodnji hrane za kućne ljubimce u BiH
Foto: Ustupljena fotografija | Agrinatura: Lider u proizvodnji hrane za kućne ljubimce u BiH

Agrinatura, jedina bosanskohercegovačka kompanija koja se bavi proizvodnjom hrane za kućne ljubimce, s ponosom obilježava deset godina uspješnog poslovanja.

Tokom decenije postojanja, Agrinatura se pozicionirala kao ključni igrač na domaćem i inozemnom tržištu, pri čemu čak 70% proizvodnje izvozi izvan granica BiH.

Ključ uspjeha ove kompanije leži u kvaliteti i inovaciji, što potvrđuju proizvodi formulirani od strane vrhunskih nutricionista. Svaki proizvod pažljivo je razvijen kako bi zadovoljio nutritivne potrebe ljubimaca i ispunio najviše industrijske standarde.

Nova investicija - iskorak na tržištu 

Deseta godišnjica obilježena je najavom velike investicije – izgradnjom fabrike mokre hrane za kućne ljubimce, prve takve vrste na Zapadnom Balkanu. Ova investicija, vrijedna više od 25 miliona KM, osigurat će Agrinaturi još snažniju poziciju na tržištu i omogućiti da na tržište plasira vrhunske proizvode u segmentu mokre hrane, s udjelom svježeg mesa između 50% i 85%.

Tehnologija i kvaliteta na svjetskom nivou 

Smještena u Hadžićima nadomak Sarajeva, Agrinatura od početka svog poslovanja koristi najsavremeniju švicarsku i nizozemsku tehnologiju, dok se njeni interni nutricionisti strogo pridržavaju norveških standarda uravnotežene prehrane za ljubimce. Postojeći pogoni prostiru se na 10.000 kvadratnih metara, što omogućava efikasnu proizvodnju suhe hrane za ljubimce visokog kvaliteta, u kojoj se procent svježeg mesa u kreće od 4% do 30%

Partnerstva i održivost 

Osim vlastitih robnih marki, Agrinatura surađuje s renomiranim partnerima poput Bingo lanca trgovina, te evropskim proizvođačima, što dodatno potvrđuje predanost kvaliteti i održivom poslovanju. Proizvodni procesu su dizajnirani tako da minimiziraju utjecaj na okoliš, što je od ključne važnosti za dugoročan uspjeh i očuvanje prirodnih resursa.

Za ljubimce samo najbolje 

Briga o ljubimcima počinje s kvalitetnom ishranom. Agrinatura vjeruje da svaki obrok koji proizvode doprinosi zdravlju i sretnijem životu kućnih ljubimaca, bez kompromisa kada je riječ o kvaliteti. S obzirom na ambiciozne planove, jasno je da već sada Agrinatura postavlja standarde u industriji hrane za kućne ljubimce, kako na domaćem tako i na inostranim tržištima.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije