Privreda

UIO BiH: Pogođeni poplavama u BiH mogu naknadno podnijeti PDV prijavu

UIO BiH: Pogođeni poplavama u BiH mogu naknadno podnijeti PDV prijavu
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | UIO BiH: Pogođeni poplavama u BiH mogu naknadno podnijeti PDV prijavu

BANJALUKA – Obveznici pogođeni katastrofalnim poplavama i klizištima u BiH koji nisu u mogućnosti da blagovremeno podnesu PDV prijave za septembar, mogu to učiniti naknadno, odnosno kada se stvore uslovi za to.

Kako navode iz Uprave za indirektno oporezivanje BIH, tu obavezu mogu uraditi najkasnije do isteka zakonskog roka za podnošenje PDV prijave za oktobar. 

"Uprava za indirektno oporezivanje obavještava obaveznike indirektnih poreza koji su pogođeni katastrofalnim poplavama i klizištima u Bosni i Hercegovini koji ne budu u mogućnosti blagovremeno ispuniti zakonsku obavezu podnošenja PDV prijave za poreski period 2409 istu mogu podnijeti naknadno kada se stvore uslovi za to, a najkasnije do isteka zakonskog roka za podnošenje PDV prijave za poreski period 2410",  saopšteno je iz UIO BiH.

Kako dodaju, Uprava za indirektno oporezivanje preduzeće sve potrebne mjere da obveznici indirektnih poreza usljed navedenih okolnosti, ne snose posljedice koje nastaju kod redovnog nepodnošenja PDV prijave u zakonskom roku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije