Privreda

Taco Bell otvorio prvi restoran u BiH (VIDEO)

Taco Bell otvorio prvi restoran u BiH (VIDEO)
Foto: Wikipedia | Taco Bell otvorio prvi restoran u BiH (VIDEO)

Taco Bell je danas otvorio vrata svog prvog restorana na Ilidži u Sarajevu, što predstavlja veliku prekretnicu u međunarodnoj ekspanziji Taco Bella, označavajući prvo pojavljivanje ovog brenda na Balkanu.

“Dolazak Taco Bella u Sarajevo je ključni korak u našoj međunarodnoj putanji rasta“, rekao je Ian Cranna, Generalni menadžer Taco Bell-a za Evropu.

“Dinamično tržište Bosne i Hercegovine nudi nam jedinstvenu priliku da se povežemo sa novim kupcima i proširimo svoje prisustvo na Balkan”.

Nova lokacija na Ilidži će unaprijediti strateški plan kompanije Taco Bell za proširenje prisustva u regionu Balkana, a i šire. Bosna i Hercegovina je pokazala snažan rast u sektoru brze i ležerne konzumacije hrane.

Poznat po svojoj jedinstvenoj ponudi i jelovniku inspirisanom Meksikom, Taco Bell će predstaviti svoje prepoznatljive artikle, uključujući razne tacose, buritose, nachos, quesadillas i još mnogo toga.

Novi restoran, koji se nalazi na adresi Mustafe Pintola 2D Sarajevo otvoren je u 10 sati.

“Uzbuđeni smo što donosimo brend Taco Bell i njegove kultne okuse u Sarajevo. Naš tim je posvećen pružanju jedinstvenog iskustva koje kombinuje inovativni meni Taco Bella sa atmosferom dobrodošlice”, rekao je Peđa Sarajilić iz Aphta Group, franšizne grupacije odgovorne za otvaranje ove lokacije.

U restoranu  će raditi 35 radnika, izvještava Raport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije