Privreda

"Stellantis" ponudio otpuštenim radnicima popust na novog "maseratija"

"Stellantis" ponudio otpuštenim radnicima popust na novog "maseratija"
Foto: Screenshot/X | "Stellantis" ponudio otpuštenim radnicima popust na novog "maseratija"

RIM - Italijansko-francusko-američki automobilski gigant "Stellantis" ponudio je svojim radnicima posebne uslove za kupovinu automobila marke "maserati" u septembru, uz napomenu da je ponuda otvorena i za njihove prijatelje i rođake.

Međutim, ovaj potez odmah je izazvao kontroverzu, a pojedini političari su rekli da je to uvreda prema otpuštenim radnicima ove kompanije, prenijela je agencija ANSA.

"Ponuda `Stellantisa` radnicima koji su otpušteni da kupe `maseratije` po specijalnim cijenama je ne samo uvreda, već pokazuje da je to kompanija u rasulu i da je `maserati` u jadnom stanju", rekao je bivši ministar industrije Karlo Kalenda, lider opozicione stranke Acione.

Poslanik Zeleno-lijeve alijanse Marko Grimaldi rekao je da premijer Đorđa Meloni mora da pozove na razgovor predsjednika kompanije DŽona Elkana i izvršnog direktora Karlosa Tavaresa.

On je podsjetio da su zaposleni na liniji "maserati" u fabrici "Mirafjori" otpušteni u prvom kvartalu godine, a zatim su sklopili solidarni ugovor uz smanjenje radnog vremena za 80 odsto do kraja godine.

Pod okriljem "Stellantisa" posluje 14 proizvođača automobila, među kojima su "Fijat", "Maserati", "Opel", "Pežo", "Sitroen" i "Krajsler", prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije