Privreda

Šansa za domaće kompanije da pronađu inostrane partnere

Šansa za domaće kompanije da pronađu inostrane partnere
Foto: Pixabay | Šansa za domaće kompanije da pronađu inostrane partnere

BIJELJINA, BANJALUKA - Razvojna agencija Republike Srpske pozvala je privredne subjekte, klastere, lokalne razvojne agencije, lokalne zajednice i druge institucije koje pružaju podršku privredi, da učestvuju na 9. Međunarodnom forumu o saradnji koji će biti održan 14. i 15. novembra u Bijeljini.

Kako su saopštili, centralni događaj Foruma, koji tradicionalno organizuju Razvojna agencija Republike Srpske i Razvojna agencija Srbije, jesu poslovni susreti koji se održavaju u okviru Evropske mreže preduzetništva, a koji će omogućiti domaćim kompanijama da predstave svoje proizvode i usluge i pronađu međunarodne partnere.

"Učešće na poslovnim susretima je besplatno, a sektori koji će biti zastupljeni su metal i prerada metala, drvna i građevinska industrija, IKT, tekstilna industrija, automobilska industrija, poljoprivredno-prehrambeni sektor, energetika, plastika i proizvodi od plastike i turizam", naveli su iz  Razvojne agencije Republike Srpske.

Prateći program Foruma, kako dodaju, čine brojne panel diskusije o aktuelnim temama kao što su digitalizacija u prehrambenom sektoru, energetska efikasnost, cirkularna ekonomija i izazovi u privlačenju i zadržavanju kvalifikovane radne snage.

"Registracija, kao i više informacija o događaju dostupni su na službenoj internet stranici: 9th-international-cooperation-forum-2024.talkb2b.net a rok za prijavu je do 13. novembra 2024. godine. Na prethodnih osam foruma učestvovalo je više od 2.000 učesnika, među kojima su bili privrednici i predstavnici relevantnih institucija iz Republike Srpske i Srbije, kao i iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Turske, Kine, Japana, Italije, Francuske i brojnih drugih zemalja", saopštila je Razvojna agencija Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije