Privreda

Samsung otpušta do 30 odsto radnika u inostranstvu

Samsung otpušta do 30 odsto radnika u inostranstvu
Foto: Tanjug/AP | Samsung otpušta do 30 odsto radnika u inostranstvu

SEUL - Južnokorejski Samsung elektroniks, najveći svjetski proizvođač pametnih telefona, televizora i memorijskih čipova, otpustiće do 30 odsto svoje radne snage u inostranstvu u nekim sektorima, prenosi Rojters pozivajući se na tri anonimna upućena izvora.

Kako se navodi, Samsung je naložio svojim podružnicama širom svijeta da smanje broj radnika u prodaji i marketingu za oko 15 odsto, a broj zaposlenih u administraciji za 30 odsto, navode izvori.

Plan će biti sproveden do kraja ove godine i uticaće na radna mjesta širom Amerike, Evrope, Azije i Afrike, naveo je jedan od pomenutih izvora.

Operativni profit Samsung elektroniksa je u drugom kvartalu 2024. skočio za čak 1.458 odsto međugodišnje na približno sedam milijardi evra, podstaknut snažnom potražnjom za njegovim naprednim memorijskim čipovima ključnim u računarstvu sa vještačkom inteligencijom (AI), navodi CNBC, prenosi Tanjug.

Samsung elektroniks je konstatovao da je prodaja njegovih pametnih telefona u drugom kvartalu 2024. opala, posebno u segmentu premijum proizvoda, ali dodao da su korisnici i nadalje veoma zaintersovani za seriju uređaja Galaksi S24.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije