Privreda

"Revolante" iz Cazina: Novi poslovni pogon otvoriće još radnih mjesta

"Revolante" iz Cazina: Novi poslovni pogon otvoriće još radnih mjesta
Foto: Zlatan Čekić | "Revolante" iz Cazina: Novi poslovni pogon otvoriće još radnih mjesta

CAZIN - Firma "Revolante" iz Cazina, koja se bavi proizvodnjom madraca i džepastog jezgra, gradiće svoj poslovni pogon u sklopu industrijske zone Ratkovac u Cazinu, a ugovor o kupoprodaji zemljišta na ovoj lokaciji potpisali su direktor pomenute firme Manuel Perviz i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Pomenuto preduzeće je potpuno izvozno orijentisano, svoje proizvode izvoze na tržište Evropske unije i trenutno zapošljavaju 25 radnika.

"Planovi su, kada izgradimo novi i veći poslovni objekat, da povećamo obim proizvodnje i broj zaposlenika, te da zapošljavamo oko 50 radnika. Za našim proizvodima u inostranstvu vlada velika potražnja, a u ovoj godini bilježimo povećanje prodaje za oko 700 posto, tako da imamo zaista ambiciozne planove", kaže Perviz.

Prema riječima Nermina Ogreševića, gradonačelnika Cazina, fabrika koja će se graditi u pomenutoj poslovnoj zoni osma je po redu.

"Omogućili smo dobre lokacije za investitore, infrastrukturno smo opremili poslovnu zonu Ratkovac i naš cilj je da privučemo što veći broj investicija i otvorimo što više radnih mjesta. Također, moram istaknuti kako je značajan broj investitora koji su zainteresovani za ulaganja i trudićemo se da svima njima izađemo u susret", istakao je Ogrešević.

U izgradnju poslovne zone Ratkovac u Cazinu do sada je uloženo više od pet miliona maraka, a njena osnovna svrha je privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mjesta. Za potrebe unapređenja poslovnih zona na području Bihaća, Cazina, Sanskog Mosta, Ključa i Bosanskog Petrovca Vlada USK je u ovoj godini izdvojila milion maraka, potvrdio je Armin Kardašević, kantonalni ministar privrede. Prema njegovim riječima, ove lokalne zajednice su odabrane na osnovu raspisanog javnog poziva, a pomenutim sredstvima realiziraće se različiti projekti iz oblasti komunalne infrastrukture.

"Projekti su usmjereni ka poboljšanju poslovnog ambijenta u pomenutim zonama", naveo je Kardašević. 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije