Privreda

Regulatorni izazovi i globalna iskustva u fintechu na NetWork 12 konferenciji

Regulatorni izazovi i globalna iskustva u fintechu na NetWork 12 konferenciji
Foto: Ustupljena fotografija | Regulatorni izazovi i globalna iskustva u fintechu na NetWork 12 konferenciji

Na NetWork 12 konferenciji, fintech će ponovno biti u centru pažnje kroz dvije intrigantne i tematski povezane sesije, koje obećavaju dinamične diskusije o regulatornim izazovima i globalnim fintech iskustvima.

Od 23. do 25. 10. u Grand Hotelu Neum, stručnjaci iz različitih oblasti fintecha i bankarstva okupit će se kako bi razmijenili mišljenja o budućnosti finansijskog sektora u Bosni i Hercegovini, ali i šire.

Prva sesija pod nazivom Iskorak ili zastoj? Regulatorni izazovi evolucije digitalnog bankarstva fokusira se na ključne regulatorne izazove i mogućnosti za dalji razvoj digitalnog bankarstva u BiH. Na ovom panelu, govornici će raspravljati o napretku koji je ostvaren kroz usvajanje novih zakona, uključujući Zakon o elektronskom novcu i Zakon o sprječavanju pranja novca, kao i o početku izdavanja kvalifikovanih elektronskih potpisa. Među panelistima su Jasmin Mahmuzić (direktor, Agencija za bankarstvo Federacije BiH), Srđan Šuput (direktor, Agencija za bankarstvo Republike Srpske), Sanela Pašić (profesorica, SSST University), Igor Jovičić (predsjednik Uprave, ATOS BANK a.d. Banja Luka), Amir Softić (predsjednik Uprave, Sparkasse Bank d.d. BiH) i Amir Salkanović (predsjednik Uprave, ProCredit Bank d.d. Sarajevo). Ova sesija će ponuditi detaljan uvid u regulatorne reforme i njihov uticaj na bankarski sektor, kao i izazove koje ove promjene donose.

Da bi se nastavila dinamična diskusija o fintechu, druga sesija, pod nazivom Razgovor sa Fintech stručnjacima: istraživanje izvan granica, pružit će globalnu perspektivu razvoja fintecha kroz iskustva lidera iz različitih međunarodnih tržišta. U ovoj interaktivnoj sesiji, Udo Mueller (shareholder, Aircash) i Stefano Anselmi (general manager, Glovo BiH) podijelit će svoja iskustva u razvoju fintech ekosistema, naglašavajući transformativne tehnologije koje oblikuju finansijske usluge, evoluciju korisničkog iskustva i izazove s kojima se industrija suočava u različitim regulatornim okruženjima. Kroz otvorenu diskusiju, publika će imati priliku saznati više o tome kako globalni fintech trendovi mogu oblikovati budućnost tržišta u BiH a i šire.

Obje sesije moderirat će Merima Mahmutović (senior manager, Strategy, transformation and technology consulting, PwC SEE), koja sa svojim bogatim iskustvom u strategiji, transformaciji i tehnološkom savjetovanju unutar finansijskog sektora donosi vrijedne uvide i povezuje lokalne i globalne perspektive u svijetu fintecha.

Za sve zainteresovane, regularne kotizacije za NetWork 12 konferenciju dostupne su do 30. 9. 2024., a više informacija možete pronaći na službenoj stranici konferencije te putem društvenih mreža:   LinkedInFacebook, Instagram i Twitter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije