Privreda

Radnici nezadovoljni ponudom Boinga, ostaju u štrajku

Radnici nezadovoljni ponudom Boinga, ostaju u štrajku
Foto: Tanjug/AP | Radnici nezadovoljni ponudom Boinga, ostaju u štrajku

Međunarodno udruženje radnika u vazduhoplovstvu (IAM) saopštilo je da su njegovi pregovori o platama sa avio-kompanijom Boing prekinuti i da u ovom trenutku nema zakazanih datuma za pregovore.

"Ostajemo otvoreni za razgovore s firmom, bilo direktne ili posredovane", saopštio je IAM u objavi.

Iz Boinga su rekli da ta kompanija ostaje predana ponovnom postavljanju odnosa sa svojim zaposlenima i želi postići dogovor što je prije moguće, prenosi Biznis.rs.

Više od 32.000 radnika Boinga u području Sijetla i Portlanda, država Oregon, napustili su posao 13. septembra u prvom štrajku sindikata od 2008. godine, zaustavivši proizvodnju modela aviona uključujući Boingov najprodavaniji 737 MAX.

Sindikat traži povećanje plata od 40 odsto i vraćanje penzije s definisanim primanjima koja je ugovorom oduzeta prije deset godina.

Boing je u ponedjeljak dao poboljšanu ponudu radnicima u štrajku koju je opisao kao svoju najbolju i konačnu, koja bi radnicima dala povišicu od 30 odsto tokom četiri godine i vratila bonus na učinak, ali sindikat je rekao da njegovi članovi smatraju da to nije dovoljno, prenosi Bankar.me.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije