Privreda

Prijedor će uplatiti interventnih 100.000 KM "Autotransportu"

Prijedor će uplatiti interventnih 100.000 KM "Autotransportu"
Foto: Grad Prijedor | Prijedor će uplatiti interventnih 100.000 KM "Autotransportu"

PRIJEDOR - Grad Prijedor interventno će uplatiti dodatnih 100.000 KM za rješavanje akutnog problema zbog kojih je došlo do obustavljanja linija "Autotransporta", izjavio je Aleksandar Šobot, vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove.

Šobot je naveo da je sa ovih 100.000 KM grad u ovoj godini uplatio 700.000 KM ovom preduzeću i da su to rekordna izdvajanja u jednoj godini za "Autotransport".

"Vode se intenzivni razgovori između uprave i Gradske uprave i gradonačelnik će u narednom periodu imati niz sastanaka i sa sindikatom i sa upravom 'Autotransporta' i javnost će biti upoznata o svim detaljima o kojima je razgovarano i o koracima koji će biti preduzeti", rekao je Šobot novinarima u Prijedoru.

On je istakao da nema odgovor na pitanje ima li odgovornosti Gradske uprave u tome što preduzeće i dalje tone uprkos smjene trojice direktora u protekle četiri godine.

"Mi smo uputili timove koji su u 'Autotransportu', koji pregledaju dokumentaciju i naravno da će se utvrditi čija je odgovornost za stanje u preduzeću. Svakako se razmišlja u više pravaca, postoji više modela. Prerano je da se o tome govori i da ja o tome govorim", dodao je Šobot.

Prijedorski "Autotransport" obustavio je sve linije kojima saobraća zbog dugova prema dobavljačima goriva, izjavio je Srni ranije danas vršilac dužnosti direktora Igor Miletić.

On je naveo da su dugovi za gorivo dio ukupnog duga prema radnicima, dobavljačima i državi koji je dostigao milion KM i da od juče iza podneva preduzeće ne saobraća.

Odbornici Skupštine grada Prijedora nisu na majskom zasjedanju usvojili izvještaj o radu "Autotransporta", negodujući što uprava nema plan za izlazak iz dugogodišnje nepovoljne situacije, a u julu je razriješen dotadašnji vršilac dužnosti direktora Darko Aleksić i imenovan sadašnji Igor Miletić.

Na ovoj dužnosti u protekle četiri godine bio je i Bogoljub Marmat, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije