Privreda

Poznata vrijednost tendera za izgradnju stanične zgrade na novom BAS-u

Poznata vrijednost tendera za izgradnju stanične zgrade na novom BAS-u
Foto: Pixnio | Poznata vrijednost tendera za izgradnju stanične zgrade na novom BAS-u

​Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je javni poziv za izgradnju stanične zgrade u okviru kompleksa nove autobuske stanice u bloku 42 na Novom Beogradu. Vrijednost radova procjenjena je na 5.6 milijardi dinara (oko 48 miliona evra), vidi se iz objavljenog poziva.

Direkcija je na Portalu javnih nabavki objavila tender pod nazivom "izvođenje radova na izgradnji Autobuskog terminala u bloku 42 u Novom Beogradu – II faza", a kako se može vidjeti iz dokumentacije, druga faza zapravo podrazumijeva objekat autobuske stanice.  

Podsjetimo, u Beogradu je 27. septembra u novobeogradskom Bloku 42 gdje je nekada bila "Buvlja pijaca", otvorena nova autobuska stanica, a u nedjelju, 29. septembra organizovani su prvi polasci sa nove stanice.

Istih dana zatvorena je nekadašnja stanica u Železničkoj 4 u Savskom amfiteatru. Odlaskom autobusa za Ljubljanu 50 minuta poslije ponoći 29. septembra zvanično je stavljen katanac na stanicu koja je poslovala više od pola vijeka.

Ipak, stanica na novoj lokaciji u bloku 42 još uvijek nije skroz završena - između ostalog nije završena stanična zgrada, pa putnici koriste privremeni objekat sa osnovnim sadržajima - aneks od 1.200 metara kvadratnih koji je "osposobljen za nesmetano funkcionisanje stanice", prenosi "NovaEkonomija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije