Privreda

Polyato jednoglasno do titule pobjednika

Polyato jednoglasno do titule pobjednika
Foto: N.N. | Polyato jednoglasno do titule pobjednika

Završen je četvrti ciklus KATALIZATOR programa na kojem je šest perspektivnih startapa iz Bosne i Hercegovine predstavilo svoje inovativne ideje, a pobjedu je jednoglasno odnio Polyato. Uz organizatore ovog sjajnog događaja za inovatore i ove godine bila je kompanija Mozzart, kao glavni sponzor, iz koje su izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima.

"Izuzetno smo ponosni što smo podržali ovako inspirativan program koji doprinosi razvoju tehnoloških inovacija u Bosni i Hercegovini. Polyato je pokazao izvanredan potencijal i radujemo se njihovom daljem napretku”, poručili su iz Mozzarta.

Startap timovi Kinderoo, WeMapp, Polyato, Clivon, Balkan Conqueror i AttendIT svoje inovativne ideje predstavili su članovima komisije u kojoj su bili predstavnici VC fondova i poslovnih anđela.

Nakon pažljivog razmatranja, komisija je jednoglasno proglasila Polyato za pobjednika ovogodišnjeg KATALIZATOR programa. Polyato je razvio AI tutora za učenje stranih jezika koji je impresionirao članove komisije svojom inovativnošću i potencijalom za skalabilnost.

KATALIZATOR program, koji je trajao 11 sedmica, pružio je učesnicima priliku da razviju svoje poslovne modele, prijedloge vrijednosti, te da kroz Customer Development proces dođu u kontakt sa potencijalnim klijentima.

Cilj je bio da timovi razviju minimalno održivi proizvod i predstave se regionalnim investicionim fondovima s mogućnošću osvajanja nagrade u iznosu od 10.000 KM.

Program KATALIZATOR realizuje kompanija Virtuo, u saradnji sa B Office i ICT Hub dok su podršku realizaciji pružili Silicon Gardens, ICT Hub Ventures, Fondacija 787, Fil Rouge Capital, Vrbas Capital, 5th Quarter Ventures, South Central Ventures, te Vestbee platforma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije