Privreda

Otvoren Importanne centar u Sarajevu

SARAJEVO - Tržni centar "Importanne" otvoren je u četvrtak naveče u Sarajevu, a na prigodnoj svečanosti je istaknuto da je to prvi objekt u glavnom gradu BiH, koji konceptualno spaja poslovni, stambeni i šoping prostor.

Centar raspolaže sa oko 60.000 metara kvadratnih, a u njemu su smješteni savremeni uredski prostori, šoping centar, 44 luksuzna stana, te troetažni parking sa oko 450 mjesta.

Nedim Čaušević, vlasnik kompanije "Teloptic", koja je investitor u "Importanne centar", izjavio je da je već oko 70 posto kapaciteta objekta popunjeno. Među onima koji su uselili u novi tržni centar je i lanac trgovina "Konzum", koji će na novom prodajnom mjestu zaposliti 33 radnika. To je 120. "Konzumova" prodavnica u BiH, koja u atraktivnom i modernom ambijentu na više od 900 kvadratnih metara prodajne površine kupcima nudi bogat asortiman više od 10.000 artikala.

Poseban naglasak biće posvećen velikom izboru svježeg voća i povrća, hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, gotovih jela, mliječnih i delikatesnih proizvoda te mesa i ribe vrhunske kvalitete. Povodom otvorenja "Konzum Maxi" je darovao kupce prigodnim poklonima, a svaki stoti kupac dobio je cijelu kupovinu besplatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije