Privreda

Otvoren 13. sajam privrede u Modriči

Otvoren 13. sajam privrede u Modriči
Foto: Arhiva | Otvoren 13. sajam privrede u Modriči

MODRIČA - "Sajam privrede Modriča 2024" otvorili su danas vicepredsjednik Kinesko-evropske asocijacije za tehnološku i ekonomsku saradnju DŽao Sjaofang i načelnik modričke opštine Jovica Radulović, a svoje proizvode i usluge izlaže oko 150 privrednika i organizacija iz BiH, Hrvatske, Srbije i Kine.

Radulović je rekao da je zadovoljan organizacijom manifestacije, koju Opštinska razvojna agencija Modriče organizuje trinaesti put uz podršku opštineske uprave.

"Nakon pandemije virusa korona nastavili smo sa održavanjem sajma, koji je prešao granice BiH, ali i Evrope", rekao je Radulović otvarajući manifestaciju.

On je istakao zadovoljstvo nastavkom partnerstva sa Ambasadom Kine u BiH koja je, nakon prošlogodišnjeg generalnog pokroviteljstva sajmu, i ove godine pružila značajnu pomoć u organizaciji ove privredne manifestacije.

Radulović je rekao da privrednici na sajmu pokazuju da privreda u ovoj opštini nije zamrla.

"Moramo posebnu pažnju posvetiti privredi, naročito sada kada iz BiH, pa i ovog prostora veliki broj građana odlazi u inostranstvo", rekao je Radulović.

Direktor Razvojne agencije opštine Modriča Snježana Vujić rekla je da se sajam, danas i sutra, održava u sportskoh hali na 1.000 metara kvadratnih zatvorenog izložbenog prostora, sa 150 izlagača, i na 5.000 metara kvadratnih prostora na otvorenom, dje su izloženi prozvodi seoskog preduzetništva i izložba automobila.

Otvaranju sajma prisustvovali su predstavnici političkog i javnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije