Privreda

Obnova puta Foča-Šćepan Polje od izuzetnog značaja za Srpsku

Obnova puta Foča-Šćepan Polje od izuzetnog značaja za Srpsku
Foto: Vlada Republike Srpske | Obnova puta Foča-Šćepan Polje od izuzetnog značaja za Srpsku

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Republika Srpska spremna da se krene u drugu fazu realizacije memoranduma sa Kineskom korporacijom za puteve i mostove (CRBC) kako bi radovi na rekonstrukciji dijela magistralnog puta Foča - Šćepan Polje mogli što prije da počnu.

Višković je u razgovoru sa delegacijom CRBC rekao da je ova dionica veoma važna za Republiku Srpsku i da je jedan od prioriteta Vlade rekonstrukcija ovog magistralnog puta, koji je poveznica između Republike Srpske i Crne Gore, prenosi Srna.

On je istakao da je Republika Srpska spremna da se krene u drugu fazu realizacije memoranduma, kako bi što prije bio potpisan ugovor o finansiranju i izvođenju, odnosno kako bi radovi na terenu mogli da počnu. Poručio je da je urađen projekat za rekonstrukciju ovog puta, čime su stvoreni preduslovi za izvođenje radova, ali je ostalo da se što prije dođe u poziciju odobrenja finansijskih sredstava za izgradnju.

Generalni direktor CRBC-a za srednju i jugoistočnu Evropu Jang Dong rekao je da ova firma intenzivno pregovara sa "Putevima Republike Srpske" kako bi usaglasili sve detalje. Naveo je da CRBC razumije važnost ovog projekta za Republiku Srpsku, te izrazio uvjerenje da će sva dokumentacija uskoro biti pripremljena kako bi radnici mogli da krenu sa radovima na terenu.

Memorandumom je planirana izgradnja oko 15 kilometara magistralnog puta Foča - Šćepan Polje, duga oko 20 kilometara, a Vlada RS je već uradila početnu fazu od prvih pet kilometara. Sastanku su prisustvovali ministar finansija Zora Vidović i vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Milan Dakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije