Privreda

Najavljeno otvaranje brze saobraćajnice Surčin - Novi Beograd

Najavljeno otvaranje brze saobraćajnice Surčin - Novi Beograd
Foto: Pixnio | Najavljeno otvaranje brze saobraćajnice Surčin - Novi Beograd

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture Srbije, Goran Vesić izjavio je da će brza saobraćajnica Surčin - Novi Beograd biti otvorena 31. marta.

Takođe je najavio da će se kasnije graditi veza Ulice Jurija Gagarina direktno ka auto-putu "Miloš Veliki", kao i petlja Jakovo, kod Surčina.

"Očekuje nas otvaranje brze saobraćajnice Surčin - Novi Beograd, 31. marta, nakon čega će građani tog dijela grada direktno moći da izađu na auto-put ‘Miloš Veliki’, umjesto da idu putem Beograd - Šid, čime će se taj pravac rasteretiti. Kasnije ćemo napraviti 'baj pas+, prema Ulici Jurija Gagarina, pa će se i iz te ulice ići direktno na 'Miloša Velikog'. Radimo i projektovanje petlje Jakovo, koja će omogućiti za 20.000-30.000 žitelja tog dijela da mogu direktno na auto-put a koju je predsjednik Vučić obećao građanima kada je nedavno obilazio radove", rekao je Vesić za "TV Prvu".

Ministar je rekao i da će kraja marta biti zavšren prvi dio Moravskog koridora od Pojata do Makrešana, dužine oko 20 kilometara, a u septembru i do Koševa, tako da će Kruševac biti priključen na auto-put.

Podsjetio je da će do 1. juna biti završena obilaznica oko Beograda, do Bubanj potoka, pa će sav tranzitni saobraćaj biti izmješten sa mosta “Gazela”. Dodao je da CIP već projektuje preostali dio obilaznice, od Bubanj potoka do Pančeva, dužine 31 kilometar, sa velikim drumsko-železničkim mostom kod Vinče.

"Onda će i drumska i željeznička obilaznica biti potpuna, što će biti veliko rasterećenje", rekao je Vesić, prenosi "Novi Magazin".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije