Privreda

Dodik otvorio fabriku za prečišćavanje otpadnih voda

Dodik otvorio fabriku za prečišćavanje otpadnih voda
Foto: Borislav Zdrinja | Dodik otvorio fabriku za prečišćavanje otpadnih voda

BANJALUKA – Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske danas je svečano otvorio fabriku za prečišćavanje otpadnih voda "SHP Celeks".

Dodik je rekao da "SHP grupa", u okviru koje posluje banjalučki "SHP Celeks", planira da u narednih godinu dana da realizuje investiciju vrijednu oko 150 miliona evra, što će, kako je rekao, biti jedna od najvećih investicija u realni sektor na ovim prostorima.

"Mi ćemo dati podršku u svemu što budu poslovni planovi ove kompanije" rekao je Dodik, te dodao da će institucije uvijek dati podršku ovakvim investitorima koji imaju jasnu socijalnu i ekološku odgovornost, te su spremni da inoviraju i idu naprijed.

"Ponosan sam na prijateljstvo koje smo izgradili i koje traje 24 godine koliko ova firma posluje", naglasio je Dodik.

Pored toga, kazao je da ga raduje što su poslovni planovi ove kompanije i izgradnja energetskog bloka kako bi kompanija nesmetano poslovala, što će institucije podržati.

Ovom prilikom predstavljeni su proizvodni kapaciteti ove firme, mogućnosti proširenja proizvodnje i aktivnosti koje su poduzete na sanaciji posljedica od požara.

Slovačka "SHP grupa" u Republici Srpskoj posluje od 2002. godine, kada je, u procesu transformacije državnog kapitala, privatizovala nekadašnji banjalučki "Celeks".


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije