Privreda

Crna Gora poništila konkurs: Ponuđači dobili crveni karton

Crna Gora poništila konkurs: Ponuđači dobili crveni karton
Foto: Screenshot/Youtube | Crna Gora poništila konkurs: Ponuđači dobili crveni karton

Crnogorski državni operater autoputeva Monteput saopštio je da je poništio konkurs za idejno rješenje 42 km duge dionice Bar-Ulcinj-Sukobin planiranog Jadransko-jonskog autoputa nakon što su svi zainteresovani ponuđači diskvalifikovani iz procedure.

Odluka je donesena nakon što je komisija za provedbu konkursa utvrdila da tri pristigle ponude sadrže nepravilnosti te su zbog toga isključene iz konkursa, navedeno je iz Monteputa.

Prvu ponudu dostavio je konzorcijum crnogorske kompanije Geotechnics Projects & Consulting i bh. kompanije IGH. Drugu ponudu dostavio je Institut za građevinarstvo Gradezen Institut Makedonija (GIM) iz Sjeverne Makedonije. Treća ponuda stigla je od konzorcijuma koji čine crnogorske kompanije Decom Group, SBCC i Geostandard te Louis Berger iz Srbije.

Konkurs je otvoren u julu, s procijenjenom vrijednošću od 124.000 evra (137.000 dolara). Cilj je definisati optimalnu trasu Jadransko-jonskog autoputa na dionici od južnog izlaza iz tunela Sozina prema jadranskim gradovima Baru i Ulcinju te prelazu Sukobin na granici s Albanijom.

Jadransko-jonski autoput trebao bi se protezati duž cijele istočne obale Jadranskog mora i Jonskog mora, od Italije do Grčke preko Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije. Približna dužina autoputa u Crnoj Gori biće 100 km, prenosi Indikator.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije