Privreda

Cazinski sajam okupio više od stotinu izlagača

Cazinski sajam okupio više od stotinu izlagača
Foto: Zlatan Čekić | Cazinski sajam okupio više od stotinu izlagača

CAZIN - Tradicionalna manifestacija Cazinski sajam u petak je svečano otvorena u istoimenom gradu i trajaće sve do kraja narednog vikenda, a posjetioce očekuje bogata ponuda domaćih proizvoda, zanatskih radova, poljoprivredne opreme, te mnoštvo zanimljivih sadržaja za sve uzraste.

U sklopu sajma predstaviće se više od stotinu izlagača  iz BiH i susjednih zemalja, a treba istaći kako je manifestacija, kao i prethodnih godina, izložbenog  i prodajnog karaktera.

Na njenom završetku planirana je dodjela priznanja i nagrada najistaknutijim učesnicima.

Organizaciju događaja finansijski su podržali Gradska uprava Cazina, te Vlada Unsko-sanskog kantona.

U sklopu manifestacije održaće se izložba stoke, a na mnogobrojnim štandovima izloženi su proizvodi poljoprivrednika i obrtnika, kao i proizvodi kućne radinosti.

Na ovaj način želi se promovisati autohtona poljoprivredna proizvodnja, te predstaviti ono što čini kulturu i tradiciju naroda Cazinske Krajine.

"Mnogi su mišljenja kako su sajmovi vrste manifestacija koje su odavno prevaziđene, međutim ovaj naš je iz godine u godinu popularniji i bogatiji, te posjećeniji", kažu organizatori.

Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević istakao je kako je ovaj grad lider u Unsko-sanskom kantonu po obimu poljoprivredne proizvodnje i broju registrovanih gazdinstava.

"Mislim da je ovo savršen način da se prezentira ono što može ponuditi cazinska poljoprivreda, a posebno bih istakao proizvodnju zdrave i organske hrane koja je u značajnoj mjeri zastupljena", kazao je Ogrešević. Prema njegovim riječima, značaj Cazinskog sajma odavno je prevazišao okvire te lokalne zajednice, što potvrđuje veliki broj gostiju i posjetilaca sa strane.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije