Privreda

Britanska ministarka: Rad od kuće umanjuje ekonomsku produktivnost

Britanska ministarka: Rad od kuće umanjuje ekonomsku produktivnost
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Britanska ministarka: Rad od kuće umanjuje ekonomsku produktivnost

LIVERPUL - Britanska ministarka finansija Rejčel Rivs izjavila je danas da rad od kuće umanjuje prilike za povećanje ekonomske produktivnosti, uprkos tome što većina članova vlade planira donošenje zakona u korist fleksibilnog rada i rada od kuće.

"Zalažem se za to da budemo fleksibilni i da se pobrinem da ljudi mogu da izbalansiraju posao i porodični život, ali mislim da je veća vjerovatnoća da se produktivnost poveća kada razmjenjujete i spajate ideje", rekla je Rivs, prenosi Rojters.

Ona je navela da su njeni saradnici imali koristi od rada u kancelariji, umjesto od perioda kada su imali onlajn sastanke.

Prošle sedmice je britanski ministar trgovine Džonatan Rejnolds izjavio da za njega nije prioritet da zaposleni budu na istom mjestu, dodajući da poslodavci treba da procjenjuju zaposlene prema rezultatima, a ne njihovom fizičkom prisustvu na radnom mjestu.

"Ako želimo da se bavimo niskom produktivnošću u Britaniji, hajde da sudimo ljudima po onome što rade, po njihovim rezultatima, a ne po tome da li sjede za stolom", rekao je on.

Britanija je pretrpela značajno usporavanje rasta proizvodnje po satu u vrijeme globalne finansijske krize 2008. od koje se, kako navodi Rojters, i dalje oporavlja, a koja je dodatno pogoršana tokom pandemije virusa kovid19.

Nova laburistička vlada u Britaniji u julu je najavila set novih zakona prema kojima bi fleksibilan rad postao dostupan svima, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije