Privreda

Brisel potvrdio kvalitet nektara

Brisel potvrdio kvalitet nektara
Brisel potvrdio kvalitet nektara

BANJALUKA - Nagrada koju je "Banjalučka pivara" osvojila u Briselu na takmičenju "Monde Selection" potvrđuje da je nektar pivo domaći brend visokog svjetskog kvaliteta, izjavio je Nikolas Peni, generalni direktor jedine pivare u RS.

"Banjalučka pivara" nagrađena je u Briselu zlatnom medaljom za kvalitet nektar piva, a tim povodom je u svojoj pivnici "Zlatna krigla" organizovala prijem za prijatelje i saradnike.

"Dodjelom zlatne medalje odano je veliko priznanje našoj kompaniji, jer smo je osvojili među velikim brojem piva visoke klase", rekao je Peni.

U menadžmentu "Banjalučke pivare" su kao poražavajuću činjenicu istakli da BiH, iako posjeduje domaća piva svjetskog kvaliteta, uvozi čak 60 odsto potrošnje, u čemu prednjači u Evropi.

Radovan Rakić, direktor proizvodnje "Banjalučke pivare", naglasio je da je ponosan da se trud svih zaposlenih isplatio i dobijanjem velikog svjetskog priznanja.

"Posljednjih godina smo mnogo radili na podizanju kvaliteta, prvenstveno korištenjem najkvalitetnijih sirovina koje su u ponudi na tržištu", rekao je Rakić.

"Banjalučka pivara" osnovana je 1873. godine, a dobitnik je brojnih prizanja i nagrada. Među najznačajnijim su "Kristalni kup" i osam zlatnih, 11 srebrnih i četiri bronzane medalje na Međunarodnom takmičenju za kvalietet "Monde Selectiuon" u Briselu. Na svečanosti povodom dobijanja posljednje zlatne medalje Uprava "Banjalučke pivare" dodijelila je zahvalnice medijima za uspješnu dugodišnu saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije