Privreda

Beogradska firma želi kupiti “Simpo”

Beogradska firma želi kupiti “Simpo”
Foto: Simpo.ba | Beogradska firma želi kupiti “Simpo”

Kompanija “Winer A Export” Beograd, sa sjedištem u opštini Voždovac, ponovo su se obratili Ministrstvu privrede Srbije kao zainteresovani kupac za fabriku SIMPO u Vranju.

Iz kompanije “Winer A Export” u pismu o namjerama objašnjavaju da shvataju strateški i ekonomski značaj kompanije “Simpo”.

"Naša kompanije želi da preuzme “Simpo a.d.”, ne zbog prodaje nakretina, već želimo da preuzimemo sve zaposlene, njihova prava, kao i sve obaveze ka dužnicima i povjeriocima. Želimo da omogućimo nastavak proizvodnje i osavremenjavanje same fabrike", kažu iz Winer A Exporta, prenosi portal infovranjske.rs.

Iz Beogradske kompanije napominju da je budućnost fabrike Simpo od velikog značaja najprije za zaposlene, ali i za cijelu zajednicu u kojoj ovaj gigant posluje godinama.

U 2023. godini, trenutni Generalni direktor kompanije Simpo Slađan Disić izjavio je da u ovoj fabrici nije bilo informacija o zainteresovanim kupcima.

On je tada dodao da je “normalno da se kompletan postupak privatizacije može pokrenuti, kada se pojavi ozbiljan kupac”.

Podsjećamo, predstavnici kompanije „Winer A Export“ obratili su se direktno Ministarstvu privrede Republike Srbije i 29. februara, 2024. godine, a potpisnik „pisma o namerama“ je direktor ovog preduzeća Igor Anđelović, prenosi Biznisinfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije