Privreda

BHANSA reaktivirala rad Centra za upravljanje kriznim situacijama

BHANSA reaktivirala rad Centra za upravljanje kriznim situacijama
Foto: Promo | BHANSA reaktivirala rad Centra za upravljanje kriznim situacijama

​U odgovoru na snažne elementarne nepogode koje su u noći s 3. na 4. listopad 2024. godine pogodile različite dijelove Bosne i Hercegovine, prouzrokujući tragične gubitke života, veliku materijalnu štetu te prekide u putnim i telekomunikacijskim vezama, BHANSA je reaktivirala rad svog Centra za upravljanje kriznim situacijama.

Kolektiv BHANSA-e upućuje izraze najdublje sućuti obiteljima stradalih i unesrećenih, uz iskrene želje da se nestale osobe što prije pronađu. 

Na sastanku Centra provedena je temeljita procjena utjecaja nepogode na rad i funkcioniranje BHANSA-e. S obzirom na to da BHANSA zapošljava osoblje iz cijele BiH, uključujući i najteže pogođena područja, posebna pozornost posvećena je procjeni mogućih posljedica na pružanje usluga u zračnoj plovidbi, kao i na cjelokupno operativno funkcioniranje Agencije.

Nema stradalih ili povrijeđenih zaposlenika. Sve lokacije, objekti i oprema su u funkciji, a BHANSA sigurno i kontinuirano pruža svoje usluge zračnim prijevoznicima koji prelijeću zračni prostor BiH ili koriste usluge međunarodnih zračnih luka u BiH. Također, Agencija osigurava usluge kontrole zračnog prometa za zrakoplovne jedinice koje sudjeluju u akcijama spašavanja i pomoći stanovništvu pogođenih područja. 

Rad Centra za upravljanje kriznim situacijama nastavit će se do daljnjeg kako bi se osigurala potpuna koordinacija i podrška u ovim izazovnim trenucima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije