Privreda

Asfaltiran put u Čatrnji, u tom mjestu sve više preduzeća

Asfaltiran put u Čatrnji, u tom mjestu sve više preduzeća
Foto: Ustupljena | Asfaltiran put u Čatrnji, u tom mjestu sve više preduzeća

GRADIŠKA – Zbog povećanog interesovanja investitora i otvaranja preduzeća sa sjedištem u Čatrnji, u ovoj mjesnoj zajednici kod Gradiške, zajedno sa Gradskom upravom stvaraju infrastrukturne uslove.

Ove sedmice završeno je asfaltiranje dionice puta. Vrijednost radova je 86.000 KM.

Bogoslav Đurić predsjednik Savjeta mjesne zajednice Čatrnja kaže da su u ovoj sredini, naročito u posljednjih pet godina, znatno unaprijedili uslove života i poslovnog ambijenta.

"MZ Čatrnja je u blizini autoputa Gradiška - Banjaluka, na idealnoj geografskoj poziciji. Od kada su pojačani radovi na završetku i puštanju u saobraćaj ove dionice to jest njenog povezivanja sa Hrvatskom, sve više privrednika ovdje otvara preduzeća", kazao je Đurić.

On je podsjetio da u posljednjih pet godina, zbog izgradnje carinskog terminala i auto-puta, Čatrnja bilježi značajan privredni razvoj.

Đurić naglašava da ovoj mjesnoj zajednici posluje 20 privrednih kolektiva, a u toku je nekoliko investicija, zbog čega je ulaganje u puteve ali i drugu infrastruktura, potrebno i opravdano.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je, na svečanom završetku asfaltiranja dionice puta u Čatrnji, da su u budžetu Grada, za ovu godinu, planirana sredstva za asfaltiranje 15 kilometara puteva u više mjesnih zajednica na području grada.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije