Privreda

ATOS BANK i MUP RS organizovali radionicu o rizicima prevara u platnom prometu

ATOS BANK i MUP RS organizovali radionicu o rizicima prevara u platnom prometu
Foto: Ustupljena fotografija | ATOS BANK i MUP RS organizovali radionicu o rizicima prevara u platnom prometu

ATOS BANK i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) nastavljaju sa svojim zajedničkim aktivnostima u toku ove godine, te su tako realizovali još jednu zajedničku radionicu u nizu.

Naime ATOS BANK je u saradnji sa MUP-om RS organizovala za svoje zaposlene zajedničku radionicu pod nazivom “Rizici prevara u platnom prometu”, koja je održana u prostorijama Banke.

Cilj ove radionice je pružiti zaposlenima širu sliku o vrstama prevara u platnom prometu i najčešćim oblicima prevara. Jedinica za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS je kroz primjere iz prakse učesnike upoznala sa problematikom prevara, kao  sa strategijama za prepoznavanje i smanjenje posljedica po klijente i samu Banku.

Ova radionica predstavlja značajan korak ka jačanju svijesti o rizicima u platnom prometu i pružanju potrebnih znanja za efikasno suočavanje s prevarama.

Zajedničke aktivnostii MUP-a RS i ATOS BANK u ovoj godini su efikasne, te su ispunile ishode planiranih aktivnosti, a koje se kratko mogu označiti sa poboljšanjem saradnje kroz javno – privatno partnerstvo, poboljšanje komunikacije, prevencija i razmjena najbolje prakse i iskustava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije