Agrar

Dražen Jović umjesto Rusije izabrao život u semberskom selu

Dražen Jović umjesto Rusije izabrao život u semberskom selu
Foto: Srna | Dražen Jović umjesto Rusije izabrao život u semberskom selu

BIJELJINA - Dok se sela gase i mladi ne žele da se bave poljoprivredom, Dražen Jović iz semberskog sela Brodac je zbog ljubavi prema agraru izabrao život na selu.

"Od dodatnog rada na selu mogu da zaradim za stan u gradu, a obrnuto je za mene nemoguće", kaže Jović.

U njegovim planovima podržava ga i supruga Nevena, koja se nakon završenih master studija srpskog jezika i književnosti iz Novog Sada vratila u selo, gdje zajedno grade svoju porodicu.

Jović je u rodnoj Bijeljini završio Tehničku školu "Mihajlo Pupin", potom i Poljoprivredni fakultet, a nakon toga se usavršavao u Rusiji, gdje je kao stipendista odradio stručnu praksu.

Iako je imao poslovnu ponudu da ostane u Rusiji, patriotizam je, navodi Dražen, bio jači.

"Čukundjed mi je bio Solunac, moja dva pradjeda bila su u njemačkom zarobljeništvu, otac i djed su stvarali ovu zemlju, a nažalost za nju smo dali i mog dvadesetpetogodišnjeg strica, tako da za mene povratak nikad nije bio upitan, a takođe i odlazak u inostranstvo nikad nije bio opcija", ističe ovaj vrijedni mladić.

Nakon povratka iz Rusije, Jović je pokazao da je istinita ona izreka "ima posla ko hoće da radi", pa je godinu dana radio razne poslove i razvijao svoje sposobnosti, nakon čega se zaposlio u struci na Poljoprivrednom dobru "Semberija".

Tu je već sedam godina, a posljednjih pet obavlja funkciju šefa proizvodnje.

Sav svoj patriotizam, napominje Dražen, želio je da iskaže ogromnim angažmanom i posvećenošću radu u firmi kako bi se stvorili uslovi da u budućnosti u njoj rade nečija djeca i imaju sigurno i dobro poslovanje, a samim tim i životnu egzistenciju.

Jović kaže da se na svojoj radnoj poziciji zalaže za pravdu i pravičnost prema svim radnicima, bez ikakvog favorizovanja, što je jedna od njegovih osnovnih osobina.

"Poljoprivredom se bavim i privatno i moj spektar interesovanja je širok. Uvijek sam razmišljao o potrebama svoje lokalne sredine i stavljao joj se na raspolaganje, pa sam tako uključen u razna dešavanja koja pokrećemo u mom selu kako bismo imali sadržajan i kvalitetan život", ukazuje on.

Jović je i predsjednik Uprave Fudbalskog kluba Jedinstvo iz sela Brodac, piše Srna.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije