Auto zanimljivosti

Ljubav prema Alfi nema granica: Alfa Brera sa petoro vrata (VIDEO)

Ljubav prema Alfi nema granica: Alfa Brera sa petoro vrata (VIDEO)
Foto: Screenshot/Instagram | Ljubav prema Alfi nema granica: Alfa Brera sa petoro vrata (VIDEO)

Alfa Romeo Brera bila je kupe kojem su se mnogi klanjali, ali su ga vozili većinom oni kojima praktičnost i prostranost nisu bile u fokusu

Brendon Šolc je veliki obožavatelj Alfa Romea, ali i svojevrsni vizionar koji ne odustaje od svojih ideja. Jedna od njih bila je unikatna Brera, ali ovaj put s petoro vrata. Najvatrenija Alfa koju je asfalt vidio nastala je u garaži kao unikat dobiven preradom modela 159.

Baš kao i Brera, koja se prestala proizvoditi tamo negdje 2010. godine, Alfa 159 je poslužila kao donor za preradu koja je na krajuzavršila s odličnim uspjehom. Prije realizacije vlasnik je u posao krenuo vrlo studiozno napravivši digitalni render, a potom se dao u potragu za Brerom čiji zadnjikraj može da iskoristiti.

 

Zanimljivo je da je za osnovu izabrao najpotentniju izvedbu modela 159, onu pokretanu 3.2 V6 motorom s 260 KS i 322 Nm, i to u kombinaciji s Q4 pogonom na sve točkove. Većina prerada napravljena je iza stražnje osovine, a epilog je iznad svih očekivanja.

Konačan proizvod je nastao iz drugog pokušaja. Prvi je neslavno loše urađenim spoevima ali je zato finalna verzija rezultat savršene simbioze koju dodatno upotpunjujuju crvena boja Rosso Red s modela 8C Competizione, aluminijumske feluge s Quadrifoglio modela i standardno spuštanjo vješanje.

(Index)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije