Auto zanimljivosti

Kako je sudbina spojila Erla sa autom njegovih snova (VIDEO)

Kako je sudbina spojila Erla sa autom njegovih snova (VIDEO)
Foto: Screenshot/You Tube | Kako je sudbina spojila Erla sa autom njegovih snova (VIDEO)

Kultni Lamborghini Miura bio je Erlova životna želja i baš kada se činilo da će ovaj san zauvjek ostati neostvariv, sudbina je upetljala svoje prste i dovela ga je do neočekivanog susreta sa čovekom po imenu Erl, koji je imao upravo taj superautomobil u svojoj garaži.

Erl je kupio Miuru kao poklon sebi nakon penzionisanja, nakon godina predanog rada. Ovaj prelijepi narandžasti automobil postao je ponos njegove garaže, gdje je stajao gotovo 15 godina, netaknut, ali u savršenom stanju. Džef nije mogao da vjeruje svojim očima kada je prvi put ugledao automobil svog sna u Erlovoj garaži – automobil je čak premašio njegova očekivanja, jer je bio očuvan u svom originalnom obliku.

 

Nakon Erlove smrti, Džef je imao priliku da kupi ovaj dragocjeni automobil, odlučivši da ne vrši nikakvu restauraciju. Htio je da očuva svaku ogrebotinu i detalj onako kako ih je Erl ostavio, želeći da sačuva uspomenu na svog prijatelja i sve što je automobil predstavljao za njega. Svaka vožnja u ovom automobilu podsjeća ga na Erla i prijateljstvo koje im je promijenilo živote.

Automobil, koji je Erl kupio za oko 20.000 dolara, danas vrijedi milione zbog svoje rijetkosti i statusa, ali za Džefa nije reč o novcu, već o emocionalnoj vrednosti koju ovaj automobil nosi. Zanimljivo je da i Džej Leno, poznati zaljubljenik u automobile, posjeduje sličan žuti model, a i taj automobil ima svoju jedinstvenu priču.

(Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije