Auto zanimljivosti

Dugme u nekim automobilima vam može spasiti život u slučaju opasnosti

Dugme u nekim automobilima vam može spasiti život u slučaju opasnosti
Foto: Freepik | Dugme u nekim automobilima vam može spasiti život u slučaju opasnosti

Vozači možda nisu svjesni da postoji tajno dugme za bijeg koji se nalazi u njihovim automobilima i mnogi su ostali iznenađeni kada su saznali da je skriveno dugme prisutno u mnogim automobilima sa benzinskim i dizelskim motorima, i da može spasiti živote u hitnim situacijama.

TikTok stručnjak @masterdriver666 demonstrirala je "dugme za spašavanje života" koji omogućuje vozačima da brzo napuste svoje vozilo. Ovaj mehanizam se nalazi u gepeku, a do njega se lako može doći spuštanjem stražnjih sjedala, piše Express, prenosi Večernji.hr.

Vozači u nuždi trebaju samo pritisnuti dugme, koji će otvoriti gepek za nekoliko sekundi, omogućujući im bijeg.

U videu, @masterdriver666 objašnjava kako jednostavno koristiti ovaj bezbjednosni mehanizam, uz napomenu da većina ljudi ne zna za ovu opciju.

 

@master_driver666 Do you know these car escape knowledge?#driving #skills #tips #knowledge #fpy - Master driver

"Ako ste zaglavljeni u automobilu, spustite zadnja sjedala, uđite u gepek i pritisnite mali crni prekidač na vratima gepeka. Ovim jednim klikom možete otvoriti gepek i izaći", navodi ona u videu, koji je brzo postao popularan, prikupivši preko 23.000 pregleda i 2.400 lajkova. Stručnjaci vjeruju da ovo dugme može biti od ključne pomoći u situacijama poput potapanja vozila, kada je zbog pritiska vode teško otvoriti vrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije