Moto sport

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio 11. mjesto u drugoj trci u Kini

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio 11. mjesto u drugoj trci u Kini
Foto: Instagram | Srpski automobilista Dušan Borković osvojio 11. mjesto u drugoj trci u Kini

Najbolji automobilista Balkana i Srbije Dušan Borković osvojio je 11. mjesto u drugoj trci FIA TCR Svetskog prvenstva u Kini na stazi u Hunanu.

Borković je osvojio 11. mjesto i prvoj trci koja je održana juče.

U saopštenju iz tima srpskog automobiliste se navodi da je Borković nastavio da ponosno predstavlja Srbiju i nacionalni projekat EXPO2027 Belgrade i najavio uzbuđenje pred završnicu sezone na legendarnoj uličnoj stazi u Makau koja ga očekuje u novembru.

"Izazovi su bili veliki na trkama ovde u Kini, od tehničkih problema u kvalifikacijama do promenljivih vremenskih uslova na stazi. Ipak, ponosan sam na to kako smo se snašli i na činjenicu da sam uspeo da napredujem i u prvoj i u drugoj trci. Velika je čast predstavljati Srbiju na ovakvom nivou, pogotovo u Kini, gde se Srbija izuzetno poštuje zahvaljujući snažnim političkim odnosima između naših predsednika. S nestrpljenjem iščekujem završnicu sezone na legendarnoj uličnoj stazi u Makau", izjavio je Borković, prenosi Tanjug.

U saopštenju se navodi da zbog neslaganja u prikazu vremena na dva različita ekrana u toku kvalifikacija, Borković i Rob Haf, koji je imao sporije vrijeme od Borkovića, nisu bili sigurni da li su se plasirali u drugu kvalifikacionu sesiju (Q2).

"Iako su i Borković i Haf u poslednjem trenutku uspeli da se vrate u automobil i krenu u drugu sesiju, FIA je naknadno odlučila da i on i Haf zadrže 14. i 15. poziciju, čime su ostali van Q2 od 30 vozača na stazi", dodaje se u saopštenju.

"Veoma sam ponosan što imamo vozača kalibra kao što je Borković u našem timu. Njegov napredak i sposobnost da se bori u teškim uslovima pokazali su zašto verujemo u njegov potencijal. Ovo je samo početak za odnos između nas i Dušana. Dušan je pratio timsku taktiku do savršenstva cele sezone, imao je već tri trkačka vikenda nesreću na kvalifikacijama, ali smo i te kako svesni njegove brzine i talenta. Verujem da ćemo timski pomoći Estebanu da osvoji šampionsku titulu u Makau ove godine, a zatim imamo velike planove za narednu godinu", izjavio je tim menadžer Honda GOAT Rejsing Tima Pepe Oriola.

Sljedeća trka je na programu od 14. do 17. novembra na uličnoj stazi u Makau.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije