Moto sport

Šampion u naletu: Druga zaredom pobjeda Markesa

Šampion u naletu: Druga zaredom pobjeda Markesa
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni | Šampion u naletu: Druga zaredom pobjeda Markesa

Osmostruki svjetski šampion Mark Markes upisao je drugi trijumf zaredom slavljem na Velikoj nagradi San Marina i Riminija, 14. trci sezone Moto GP šampionata.

Vozač Gresinija je poslije pobjede u Aragonu, kojom je prekinuo skoro trogodišnji post, bio najbolji danas u promjenljivim uslovima na stazi "Marko Simončeli", na kojoj je apsolutni vladar..

Markes je slavio ispred branioca titule Frančeska Banjaje, koji je bio tri sekunde iza, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao drugi vozač fabričkog Dukatija Enea Bastijanini.

Pored nevjerovatnog trijumfa španskog motocikliste, prvu od dvije trke u Mizanu obijležila je katastrofalna greška vodećeg u generalnog plasmanu Horhea Martina i njegovog tima.

Španac je bio drugoplasirani kada se kiša pojačala i umjesto da prati šta će raditi vodeći Banjaja, on je otišao u boks na zamjenu motora, a po povratku na stazu je gubio više od sekunde po sektoru. I na kraju je morao da se vrati na prvobitni motocikl i zadovolji se 15. mjestom i jednim bodom.

 

Takav rasplet znači da Martin sada na čelu generalnog plasmana ima samo sedam bodova više od Banjaje, 53 od Markesa, a 62 od Bastijaninija.

Moto GP šampionat ostaje na stazi "Marko Simončeli"  gdje se 22. septembra vozi  Velika nagrada Emilije Romanje.

(Sport Klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije