Moto sport

Prvo slavlje Pjastrija i Meklarena na ulicama Bakua (VIDEO)

Prvo slavlje Pjastrija i Meklarena na ulicama Bakua (VIDEO)
Foto: X.com | Prvo slavlje Pjastrija i Meklarena na ulicama Bakua (VIDEO)

Australijski vozač Oskar Pjastri (Meklaren) pobjednik je trke Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana koja je danas vožena na ulicama Bakua.

Trka je završena na neopularan način i to pod virtuelnim vozilom bezbjednosti (nema preticanja) i to nakon što su u pretposljednjem krugu Serhio Peres (Red Bul) i Karlos Sainc (Ferari) u borbi za pozicije iza  drugoplasiranog Šarla Leklera (Ferari) završili u zaštitnom zidu.

 

Pobjeda Pjastrija je prvi trijumf Meklarena u prestonici Azerbejdžana a ovo je slavni britanski tim poguralo na čelnu pozciju u poretku konstruktora gdje nsiu bili još od 2014. godine.

Mladi Australijanac proslavio je u Bakuu svoju drugu pobjedu u karijeri. Prvi dio trke je proveo na drugom mjestu ali nakon odlaska u boks na promjenu guma, uspio je da prestigne Leklera koji je imao pol-poziciju. Skoro 30 krugova trajao je fantastičan duel vozača Meklarena i Ferarija ali Pjastri je izdržao pritisak i zadržao prvo mjesto.

Kiks Peresa i Sainca iskoristio je Džordž Rassel (Mercedes) koji je došao do trećeg mjesta dok se Pjastrijev timski kolega Lando Noris uspio oporaviti od loših kvalifikacija i osvojiti četvrto mjesto. Peti je bio aktuelni šampion Maks Ferstapen koji je bez pobjede još od 23. juna i trke u Španiji.

Šampionski Red Bulkoji dominira posljednje tri godine u evidentnoj je krizi što se odrazilo i to da više nisu prvi u poretku konstruktora, Meklaren vodi sa 476 dok austrijski tim ima  456 bodova. Nije daleko ni Ferari sa 425.

U poretku vozača Ferstapen i dalje ima pristojnu zalihu sa 313 bodova ispred Norisa sa 254 i Leklera sa 235. Pjastri je četvrti sa 222.

Naredna trka je 22. septembra u Singapuru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije