Moto sport

Prvenac Pikerasa u foto-finišu

Prvenac Pikerasa u foto-finišu
Foto: X/Leopard Racing | Prvenac Pikerasa u foto-finišu

Vozač Leoparda Anhel Pikeras došao je do prve pobjede u karijeri pošto je slavio na Velikoj nagradi San Marina i Riminija, 14. trci sezone u Moto3 kategoriji Svjetskog šampionata.

Mladi Španac, prošlogodišnji šampion Red Bulovog kupa novajlija, trijumfovao je u spektakularnoj trci i to pošto je morao da odradi dvije kazne dugog kruga zbog incidenta iz subotnjeg treninga, kada je sa staze izbacio Skota Ogdena.

Pikeras je u cilju imao 35 hiljaditinki prednosti u odnosu na Danija Olgada iz Teh3 tima, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao vozač MT Helmetsa Ivan Ortola, koji je bio još desetinku dalje.

Sjajna trka viđena je na stazi ''Marko Simončeli'', gdje je Ortola bio taj koji je tokom većeg dela bio u vođstvu, ali ga je veliki broj vozača izazivao. Olgado mu je bio najveći rival gotovo sve vrijeme, da bi se u posljednjih nekoliko krugova toj borbi pridružili i Pikeras, vodeći u generalnom plasmanu David Alonso i Taijo Furusato.

U posljednja dva kruga borba na vrhu se zahuktala, bilo je i kontakata, između ostalog i između Pikerasa i Alonsa, da bi se u finišu izdvojili vozač Leoparda i Olgado. Njihova borba riješena je u cilju, dok je vozač Aspara na kraju pao na šesto mjesto, ali je pomjeren za jednu poziciju zbog izlaska van okvira staze u posljednjem krugu.

Najbolju trojicu slijedio je Furusato, ispred Kolina Vejera iz Intakta i vozača Boe motorsporta Džoela Kelsa, dok je Alonsa pratio Tacuki Suzuki. Trku je obilježio i incident na startu, u kojem su van staze završili Hose Antonio Rueda i David Munjos, između ostalih.

Alonso na čelu generalnog plasmana sada ima 246 bodova, 70 više od Olgada, a 73 od Ortole i Vejera.

Naredna trka Svjetskog šampionata vozi se takođe u Mizanu, ali za Veliku nagradu Emilije Romanje od 20. do 22. septembra.

(Sport klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije