Moto sport

Poginuo italijanski motociklista i poznati jutjuber (VIDEO)

Poginuo italijanski motociklista i poznati jutjuber (VIDEO)
Foto: x | Poginuo italijaniski motociklista i poznati jutjuber

Italijanski motociklista i poznati jutjuber Luka Salvadori izgubio je život u nesreći tokom trke Međunarodnog drumskog šampionata u Njemačkoj.

Salvadori je poginuo na stazi Froburg u 33. godini. Tim Bronkos, za koji je Salvadori nastupao, objavio je da se nesreća dogodila u subotu, a da je Italijan podlegao velikom broju teških povreda koje je zadobio. U tom incidentu je učestvovao i Nijemac Didije Grams, koji je doživio veliki broj fraktura i on je trenutno u bolnici i njegovo stanje je ozbiljno.

Uprkos toj nesreći, organizatori trke u Froborgu su najavili nastavak akcije u nedjelju, ali su učesnicima dali mogućnost da sami odluče hoće li voziti ili ne.

 

Prethodnih sezona Italijan je učestvovao u MotoE klasi Svjetskog šampionata, a prošle godine je bio 17. u poretku. Više od rezultata, Salvadori je bio poznat kao jutjuber i istinski ljubitelj motociklizma, ali i automobilizma, što je moglo da se vidi na njegovim nalozima na društvenim mrežama.

 

Ovog ljeta je učestvovao u Svjetskoj Dukati sedmici, kada je imao priliku da na stazi odmjeri snage sa trenutno najboljim vozačima Moto GP šampionata Frančeskom Banjajom, Markom Markesom i Horheom Martinom. Do pogibije je bio vodeću u italijanskom šampionatu.

(Sport Klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije