Moto sport

Noris daleko ispred Maksa, Rasel završio u ogradi

Noris daleko ispred Maksa, Rasel završio u ogradi
Foto: Tanjug/AP | Noris daleko ispred Maksa, Rasel završio u ogradi

Vozač Meklarena Lando Noris bio je najbrži na drugom treningu pred Veliku nagradu Singapura, 18. trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1, koji je obilježio udes Džordža Rasela.

Noris je najbolji krug na stazi “Marina Bej” ostvario u vremenu od 1:30.727 minuta, sa 58 hiljaditinki prednosti u odnosu na Šarla Leklera u Ferariju, koji je nekoliko sati ranije bio najbrži.

Pomenuti dvojac je bio daleko ispred svih ostalih, što potvrđuje razlika između Leklera i njegovog timskog kolege Karlosa Sainsa juniora na trećem mjestu, koja je iznosila malo više od pola sekunde.

Najbolji među ostalima bio je Juki Cunoda iz RB tima, ispred prošlonedjeljnog pobjednika u Bakuu Oskara Pjastrija, timskog kolege Danijela Rikarda i Rasela. Vozač Mercedesa je udario u zaštitnu ogradu pred sam finiš treninga, što ga je koštalo prednjeg krila, ali je na kraju bio sedam i po desetinki iza Norisa.

Osmo vrijeme imao je Serhio Peres u bolidu Red Bula, dok su top10 kompletirali Aleks Albon iz Vilijamsa i vozač Hasa Niko Hilkenberg. Unutar jedne sekunde od Norisa bio je još samo sedmostruki svjetski šampion Luis Hamilton na 11. mjestu.

Aktuelni šampion Maks Ferstapen, koji sedam trka zaredom nema pobjedu, bio je tek 15, sekundi i tri desetinke iza svog najvećeg rivala u borbi za titulu. Nizozemca i Norisa trenutno deli 59 bodova.

Posljednji slobodni trening na programu je u subotu od 11.30, kvalifikacije su zakazane za 15 časova, dok Velika nagrada Singapura startuje u nedjelju u 14 časova, prenosi Sport klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije