Moto sport

Milovan Vesnić osvojio drugo mjesto u Sloveniji

Milovan Vesnić osvojio drugo mjesto u Sloveniji
Foto: Printscreen Instagram | Milovan Vesnić osvojio drugo mjesto u Sloveniji

Srpski automobilista Milovan Vesnić osvojio je drugo mjesto u slovenačkoj Ilirskoj Bistrici na trci Šampionata Evrope na brdskim stazama (FIA EHCC).

Vesnić je u Sloveniji zabilježio osmi uzastopni podijum u sezoni. Prvo mjesto osvojio je Italijan Antonin Miljol.

"Još jedna odlična trka za nas i pored toga što nismo pobedili. Ove godine jednostavno niko nema rešenje za Miljola, koji vozi izuzetno pripremljen 'micubiši'. U prvoj vožnji i on i ja smo bili brži od aktuelnog rekorda staze. Nadao sam se da ću u drugom penjanju Ilirskom Bistricom uspeti i dodatno da se ubrzam, ali u poslednjim kilometrima auto je počeo da posustaje", rekao je Vesnić, prenosi Tanjug.

"Na kraju se ispostavilo da smo imali sreće, jer je motor u mom 'audiju RS3 LMS' ostao gotovo bez ulja. Najverovatnije je u pitanju veći kvar, pa je pred nama mnogo posla kako bi uspeli da osposobimo auto za poslednju trku sezone koja se vozi za dve nedelje u Hrvatskoj. Opet smo napravili napredak u odnosu na prošlu godinu, nažalost nedovoljan za trijumf, ali u tehničkom sportu kakav je automobilizam presuđuju nijanse i pobednik može biti samo jedan", dodao je Vesnić.

Treće mjesto na trci u Sloveniji osvojio je domaći vozač Anže Dovjak.

Posljednja trka sezone biće vožena za dvije nedelje na stazi Buzet u Hrvatskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije