Moto sport

Meklaren uvodi timske naredbe da pomogne Norisu

Meklaren uvodi timske naredbe da pomogne Norisu
Foto: Tanjug/ AP Photo/Luca Bruno | Meklaren uvodi timske naredne da pomogne Norisu

Borimo se protiv Maksa Ferstapena, tako da ako želimo da podržimo jednog vozača u borbi za svjetsko prvenstvo, onda definitivno moramo da odaberemo onog koji je u najboljoj poziciji za to, rekao je to šef Meklarena Andrea Stela.

Proteklog vikenda je na trci za Veliku nagradu Italije trijufmovao Šarl Lekler u Ferariju i tako "oteo” pobjedu pred nosom vozalča Meklarena, koji su zauzeli prvi startni red u kvalifikacijama.

Iako je Lando Noris odbranio prvo mjesto kroz prvu šikanu, Englez nije imao najbolji izlaz iz druge krivine, što je iskoristio njegov timski kolega Oskar Pjastri koji ga je hrabrim manevrom pretekao. I dok je Noris taj potez opisao previše riskantnim, Pjastri smatra kako je iskoristio što mu je bilo pruženo.

Do kraja šampionata je još osam trka a Noris zaostaje 62 boda za vodećim Ferstapenom koji nije pobijedio na posljednjih šest trka. Ipak, Nizozemacje konstatnim vožnjama ali i kiksevima Meklarena održao prilično dobru bodovnu zalihu na vrhu.

Zato slavni britanski tim ne želi više ništa da prepusti slučaju i odlučili su da Noris ubuduće ima određeni prioritet na stazi.

"Moramo bolje da iskoristimoprilike koje nam Red Bul pruža dok nisu na postolju. Lando obavlja jako dobar posao, osvojio je pole poziciju u Zandvortu i u Monci. Moramo da promijenimo neke male stvari koje bi mogle pomoći Landu, ali i nama u iskorištavanju najbolje startne pozicije, kao što je bio slučaj ovdje u Monci. Svi ćemo zajedno napraviti analizu Landovog prvog kruga i vidjeti šta smo mogli učiniti malo bolje”, naveo je Stela a prenosi GP1.

On dodaje da Noris neće imati status apsolutnog prvog vozača kao što zna biti slučaj u nekim timovima.

"Status prvog vozača dobro zvuči na naslovnicama, ali nisam siguran da je baš tako u stvarnom svijetu. Što bi trebali da radimo s tim? Hajde da kažemo Idemo da je Lando prerano zakočio a Oskar nekako prirodno iskoristio mogućnost da preuzme vođstvo? Što onda znači biti broj jedan? Onda vraćate pozicije u sljedećem krugu?”

Veoma je teško implementirati to u stvarnom životu. Bolje je da nastavimo da radimo kao ekipa, uzimamo mišljenja od oba vozača i zajedno radimo kako bi ostvarili naše ciljeve u oba prvenstva. Sada se čini kako je prvenstvo vozača prava mogućnost za nas" naveo je šef Meklarena dodavši da nisu ramišljali da tokom trke u Italijia narede vozačima da zamijene pozicije tj. da Pjastri pusti Norisa ispred sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije