Moto sport

Kažnjen Maks Ferstapen

Kažnjen Maks Ferstapen
Foto: Tanjug/AP | Kažnjen Maks Ferstapen

Nizozemski vozač Formule 1 Maks Ferstapen kažnjen je pred trku za Veliku nagradu Belgije.

Maks Ferstapen je dobio kaznu od Formule 1 pred vikend na stazi Spa Frankošamp za VN Belgije i moraće da bude plasiran 10 mjesta niže nego što bi bio ostvarenim rezultatom u kvalifikacijama.

Razlog za to nije nikakvo neprimjereno ponašanje Maksa Ferstapena već, prosto, pravilnik Formule 1 koji vam dozvoljava određeni broj promjene motora bez posljedica.

Ovo je bilo neminovno, već se uveliko priča o Red Bulu i promijeni motora pogotovo nakon katastrofalnog otkazivanja pogonske jedinice na trci za VN Kanade.

Tada su iskoristili četvrtu pogonsku jedinicu, što je maksimalan broj koji F1 dozvoljava u sezoni i sada će Maks imati kaznu od 10 pozicija.

Ferstapen ima prvu poziciju u šampionatu sa 265 bodova, dok je drugoplasirani Lando Noris na 189 odnosno 76 manje, a iako je Maks bez pobjede na tri trke zaredom, pozicija mu nije ugrožena.

Sjetimo se 2022. godine kada je pobijedio sa 14. pozicije, dok je godinu dana kasnije pobijedio nakon starta sa pozicije 6 i treću godinu zaredom će mu biti otežan početak trke na domaćoj stazi, jer je Maks po majci Belgijanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije